Dorog fényei ragyogják be az egész környéket
Kultúra
2015. dec. 1.

<p>Elkezdődött a várakozás időszaka a bányászvárosban</p>

Gyertyagyújtó szabadtéri misével és Istentisztelettel kezdődött az idén is a várakozás időszaka Dorogon. Annak a több száz embernek, akik részt vettek a gyertyagyújtó misén, igazi közösségi élményben lehetett részük. A jégpályán már délután korcsolyázhattak a gyerekek és a felnőttek is, nyíltak a vásározók faházikói. Házi rétes, sült kolbász és forralt bor melengette az érkezőket, akik méz különlegességek, adventi dekorációk, ünnepi kiadványok, üvegtárgyak, ötvösmunkák közül válogathattak.

 

A szabadtéri mise kezdetére felgyúltak a díszkivilágítás fényei. Hatszáz gyertya adott fényt a ceremóniához.


Az idén először a várakozás időszakában adventi vásárokat szervez a Dorogi Vállalkozók Egyesülete az agorán. December 5-én folytatódik a vásározás az új téren, sőt a Télapó is megérkezik 15:30-kor. Minden gyermeket szeretettel és apró meglepetésekkel vár majd a nagyszakállú.


December 12-én a dorogi óvodák szervezésében tartják a IV. Szeretetlánc elnevezésű jótékonysági kézműves vásárt, amelyen az óvónők, a szülők és a gyerekek kézzel készített alkotásait vásárolhatják meg a látogatók, ezzel hozzájárulva a Hétszínvirág, a Petőfi és a Zrínyi Óvoda alapítványainak bevételéhez.

 

Irány a pálya!

 

A jégpálya február végéig várja a Schmidt Sándor Agorán a sportolókat. A 85 négyzetméteres, kordonnal körülvett plasztik pályát bárki igénybe veheti - ráadásul térítésmentesen -, természetesen a házirend betartása mellett. Akinek nincs saját korcsolyája, bérelhet a Sítechnika Kft.-nek köszönhetően, a jégpálya mellett felállított faházban. 


A jégpályát egyszerre húszan használhatják a nyitva tartási időben, hétköznaponként 15-21 óra, hétvégeken és a téli szünetben 9-21 óra között. Az egész napos nyitva tartások alkalmával 14-15 óra között zárva lesz a pálya a karbantartási munkálatok miatt. December 24-én 9-15 óráig sportolva készülhetünk a Szentestére. 


A pályánál folyamatos felügyeletet biztosítanak. Az elsősegély helyet szintén a jégpálya mellett találják meg a faházban.

 

A vásárok időpontjai a következők:

 

December 5. 15-19 óra - Érkezik a város Télapója!
December 12. IV. Szeretetlánc 14-18 óra
December 19. 15-19 óra

 

dorog.hu

(forrás)