Baleset a Lőrinc utcán - 1 órás helyszínelés

Baleset a Lőrinc utcán - 1 órás helyszínelés

2015. 11. 26. 13:49

Ma délután 1 óra körül baleset történt a Lőrinc utcán. A rendőrség egy órás helyszínelést tervez – kaptuk az információt olvasónktól.

Meg nem erősített információink szerint egy kutyát sétáltató hölgyet ütöttek el. Az utcát fél órára teljesen lezárták, de hírünk megjelenésekor a forgalmat rendőri felügyelet mellett lassított menetben újraindították.

2015. 11. 29. 12:51

Nagyon csodálkoznék ha 40-50 ezer ével ezelőtt emberek nem ünnepeltek volna annak örömére, hogy megint hosszabbodni kezdenek a nappalok...

2015. 11. 29. 12:42

Igazad van. Csak annyival egészíteném ki, hogy a keresztény mondakör és a rómaiak előtt is ünnepelték a napfordulót, mégpedig például kedvenc ógörögjeim.

( Az ógörög hitvilágot kimondottan kedvelem, csak igen macerás áttekinteni. ) Szóval benne vagyok, ünnepeljük meg méltó módon Mithrasz-t is. :)

2015. 11. 29. 9:50

Azért azt se felejtsük el, hogy a téli napforduló megünneplésének sokkal régebbi hagyományait  az egyház is elég önkényesen sajátította ki Jézus születésének napjául, nem véletlenül, szóval ilyen értelemben a mákos bejgliseknek is igazuk van.

2015. 11. 28. 17:55

Gondolom egy időutazóval van dolgom, a nagyon távoli múltból. :) 

2015. 11. 28. 11:44

Azért azt enyhén hipokrata nézőpontnak érzem, ha nem látjuk be, hogy a magyar emberek sacc/kb 90%-a adventkor a mákos bejglit, a töltött káposztát, meg a karácsonyfát várja... :) 

 

2015. 11. 28. 10:47

Biztos igazad van ateista szemléletettedel.

(Mert ha a vallás távolál tőled, vélem akkor ateistának vallod magad) 

Csakhogy az advent az vallásos ünnep. Az ünnep kell a szellemisége nem!

Az Úr eljövetelét várni, vallás nélkül! Valószínű csak neked megy.

2015. 11. 27. 23:23

Normális helyeken koncert is van, meg kirakodóvásár is van. Ez az advent szellemisége típusú szöveg tőlem teljesen idegen.  Aki meg úgy gondolja, hogy ő az adventet a szó valódi értelmében gondolja eltölteni, az nyilván nem fog elmenni ilyen helyekre. (Természetesen tiszteletben tartom a felfogását.)Így mindenki a maga elképzelése szerint élhet, szórakozhat. De hogy mindenkire ráerőltetni egy  kimondottan vallásos, azon belül is csak a hívő katolikusok általi gyakorlatot, az bizony elfogadhatatlan. Tudod, élni és élni hagyni.

2015. 11. 27. 22:14

Igaza van mindkettőtöknek! Nem is koncertezésre gondoltam egy hónapon keresztül. Helyi kézművesek, iparművészek, termelők, árusok adventi vásárát gondoltam, megőrizve az Advent szellemiségét! Nekem minegy ki csinálja, de az nem mindegy hogy milyen színvonalat biztosít. Nálam nem színvonal a "kisgrofó".

 

2015. 11. 27. 21:07

"Esztergomhoz advent eredeti szellemisége illik!"

Ha arra gondolsz, hogy szinte egész évben unalmas, szürke kisváros benyomását kelti , akkor valóban nem oszt nem szoroz, hogy négy napig mélabúba boruljon a város. Fel sem tűnne!:)

2015. 11. 27. 16:02

Advent jelentése: „eljövetel”.  A latin „adventus Domini” kifejezésből származik, ami annyit tesz: „az Úr eljövetele”.

Az adventi időszakot „kis böjtnek” is nevezik. Az adventi böjti idő alatt tiltották a zajos mulatságokat és az ünnepélyes házasságkötéseket, (kivétel a harmadik örömvasárnap).

Ez az időszak a bűnbánat, elcsendesedés, az Úr eljövetelének várakozásának ideje.

 

Ha valaki az adventi zsibvásárt, a rajcsúrozást, koncerteket egy hónapon keresztül hiányolja Esztergomban, pont az advent szellemisége ellen szól.

Esztergomhoz advent eredeti szellemisége illik!

2015. 11. 26. 22:34

Azt írja, hogy az amerikai ügyfelei jól megfizetik!  Akkor miért baj az anyagi érdek? Különben mindkét csoporthoz fűződik!!! A többire ha kiváncsi, tudja az email címem! Vigyor

Szép estét!

 

2015. 11. 26. 21:47

Nos, az én koromban már az ember tisztában van vele, hogy a legfontosabb erőforrás, amiből a legkevesebb áll a rendelkezésünkre, az az idő. Így aztán jóideje igyekszem az időmet úgy beosztani, hogy minél kevésbé foglalkozzak értelmetlen dolgokkal, illetve amikor ilyen dolgokkal kell mégis foglalkoznom, azt valaki relatíve jól fizesse meg.

A névtelen e-mailből nekem az jött le, hogy van két társaság, az egyik nyert, a másik vesztett, és emiatt most dühös és névtelen leveleket irogat. Esetleg van valaki, akinek (mondjuk pont anyagi) érdekében állt volna, hogy ez a csapat nyerjen, és ő irogat névtelen leveleket. Egy biztos: nekem semmi előnyöm nem származik abból, ha egy ilyen triviális dolgot pont itt, pont mi felfújunk pont az adventi időszakban. Annyi probléma van ebben a városban ami amúgyis békétlenséget szül. De ha most megint belharcok indulnak a hatalom berkein belül a különböző érdekcsoportok között, abból én biztos ki fogok maradni. És ahogy a kollégáim preferenciáit ismerem, ők se szívesen állnak bele újra eleve vesztes helyzetekbe. Inkább dolgozunk szépen csendben sok pénzért az amerikai ügyfeleinknek, akik legalább tényleg megfizetik a munkánk értékét. Tök jó csak amiatt izgulni, hogy mikor lesz végre 300 forint 1 dollár...

 

 

2015. 11. 26. 21:17

Kedves Cserép János! Sejtettem, hogy iskolázott kolégákkal veszi körűl magát, sőt tudtam is! Azt egy kicsit furcsálom, hogy aki ilyen sokat foglalkozik Esztergommal, az olvasás nélkül kidob bármilyen levelet! Én is kaptam egy ilyen levelet kedden és el is olvastam! Felháborító! Ez a véleményem, mert Esztergom többet érdemel mint hogy, az egyhónapos rendezvényt leváltsa egy négynapos! Az hogy a meghírdetett rendezvény színvonala milyen lesz, majd eldönti a közönség. Lehet hogy nem véletlen kaptuk meg azt a névtelen levelet?  Azért olvasom sokat az önök oldalát, mert eddig érzésem szerint jól, érdekesen és pártatlanul írtak (írnak).  Remélem tényleg nem fogja megzavarni esti altatását ez a színvonalas rendezvény! Mivel én is gyakorló szülő vagyok!

Továbbra is maradok hűséges olvasójuk!

Üdv. Szeretetgom

2015. 11. 26. 20:13

Engem inkább az érdekelne, hogy miért csak 4-napos ünnep Esztergomban az ADVENT? Kell nekünk a kisgrofó adventkor? Más pályázó nem volt? Cserép úr tudja a válaszokat?

Ha jól hallottam a Szeretgommal foglalkozó kollégáktól, kaptunk egy névtelen levelet pár hete, ami erről szólt. Mivel a Szeretgommal történelem meg nemzetközi kapcsolatok szakot végzett bölcsészek foglalkoznak a legtöbbet manapság, akik kiforrott forráskritikával rendelkeznek -  így a dolog névtelen levélként ment is a kukába. Engem személy szerint az adventnek ez a kollektivista, konzumhedonista olvasata egyáltalán nem vonz, de vagyok annyira liberális, hogy együtt tudjak élni azzal, ha másoknak enélkül nem advent az advent. Bárki is lép fel a főtéren, csak abban reménykedem, hogy halkan teszi és este 9-kor már csend lesz - nem olyan vicces gyerekeket altatni próbálni miközben részeg esztergomiak ordítoznak az utcán egy-egy ilyen esemény után. 

 

2015. 11. 26. 19:15

30-as tábla: végig a Mária Valéria hídtól egészen a Kis-Duna sétányig 30 van. Ott a kereszteződés a sebességkorlátozást feloldja és a Lőrinc utcára már valamiért nem tették ki a folytatását. Pedig kellene. Ha a Petőfi iskolától a Duna múzeumig indokolt, akkor itt is. Ott a két zebra, plusz a harmadik képzeletbeli ami a Kis-Duna sétány két oldalát köti össze (ne mondd, hogy ha jössz a játszótértől és mennél tovább a kis-duna parton, akkor elmész bármelyik zebráig), ha valaki 50-nel megy, akkor nem tud megállni a zebrán egy hirtelen lelépő gyereknek, rendszeresen látom, hogy az úttestre lelépve megtorpannak a gyalogosok és nem állnak meg nekik az autók.  Emiatt gondolom, hogy a szintbe  hozott zebra mind a három esetben jó megoldás lehetne arra, hogy a kresz betartására ösztönözze az erre járókat. 

Ma amúgy annyi történt, hogy megindult egy gyalogos - nem a zebrán, de hát ezen az utcán de facto úgy alakult a dolog, hogy az emberek keresztül-kasul járnak, függetlenül a zebráktól. Lehet erősködni, hogy tartsák be a kreszt, de szerintem inkább az utca közleledésszabályozási jellegét kellene igazítani ahhoz, amilyen módon az emberek használják: több zebrával, lassítással. 

És nem, nem a baleset miatt mondom, mondtam már régebben is, mert látom, hogy veszélyes a jelenlegi szabályozása az utcának.

2015. 11. 26. 17:51

Éretem én, de ha lesz ilyen átkelő akkor mi biztosítja hogy ott megy át a gyalogos, mert most sem ott ment át.

 

Ki tudja, mennyivel jött a gépkocsi ebben az esetben?

Ha netán 30 km/ó -val, akkor legyen 10 km/ó -s tábla?

(Az ütközési ponttól kis távolságra állt meg, nincsen féknyom, nem tört az autó, illetve talán a tükre lehet eltörve. Mindez nem utal nagy sebességre! De nem kívánom ezt eldönteni, de a fénykép alaján ez látható)

 

Ja, és mindenütt ahol baleset történik, rakjanak ki a lassító táblát?, de főleg ahol én lakom! ?

2015. 11. 26. 16:50

Ha jól látom nem a zebrán ütötték el .

Nem sokat tudunk még,várjuk meg a vizsgálat végét.

2015. 11. 26. 16:48

Kis Grófo?

Ez vicc?

2015. 11. 26. 16:42

Igaza van Ancsus-nak! Különben is van a Lőrinc utcán két zebra! A lassító tábla nem rossz (30), kérdés, hogy ki fogja betartani!?

Engem inkább az érdekelne, hogy miért csak 4-napos ünnep Esztergomban az ADVENT? Kell nekünk a kisgrofó adventkor? Más pályázó nem volt? Cserép úr tudja a válaszokat?

2015. 11. 26. 15:41

Persze, ha a helyszínelés 1 órás időtartamán vagy kiakadva, azt megértem, mert az nagyon sok. Waterloo, az lehet egy óra, a Lőrinc utca nem!