Szombattól beindul a karácsony Dorogon: kezdődik az adventi vásár!
Kultúra
2015. nov. 26.

<p>Szombattól jégpálya és adventi vásár várja az Agorán, új díszek kerülnek a közterekre, december 5-én pedig érkezik a Télapó.</p>

Adventi vásárok helyszíne lesz november 28-tól a Schmidt Sándor Agora. A szombaton kezdődő rendezvénysorozat mindegyik hétvégéjén különleges programok várják az érdeklődőket. November 28-án a hagyományos adventi gyertyagyújtó szabadtéri mise és Istentiszteletet indítja el a várakozás időszakát Dorogon.

 

Az adventi fények is kigyúlnak aznap. Az idén még több karácsonyi fény díszíti majd a köztereket. A napokban összesen 144 darab oszlopdíszt helyeztek el a szakemberek a Bécsi út, Esztergomi út, Köztársaság, Iskola, Mária utca területén, a Bányászköröndön és a Vörösmarty utcán. A Hősök terén, a Schmidt Sándor Agorán és a könyvtár mögött új, ledes díszek teszik még pompásabbá a vízkeresztig tartó időszakot. A Bécsi úton két, a Köztársaság úton pedig egy helyen a szokásos átfeszített díszkivilágítás is felragyog a hétvégén.

 

Szombaton már korcsolyázhatunk is az Agorán felállított plasztik jégpályán. A Sítechika Kft.-től jutányos áron bérelhetnek korcsolyát azok, akik csak ritkán élvezik a jeges-siklás örömét. Egyébként a pálya használata - a Házirend betartása mellett - térítésmentes! A mozgás öröme mellett finomságok is várnak bennünket a Dorogi Vállalkozók Egyesületének köszönhetően: forralt bor és meleg tea, sült kolbász és házi rétes illata tölti majd be a teret. 


Advent második hétvégéjén, pontosan december 5-én, 15:30-kor érkezik a Télapó az agorára, ahol a gyermekeknek édességeket kínál majd puttonyából. A cukorkák mellett vásárfiára is szert tehetnek a közösségi térre látogatók az adventi vásár árusaitól.

 

Az óvodák nagysikerű kezdeményezése, az immár negyedik alkalommal megrendezendő Szeretetlánc jótékonysági kézműves vásár is az agorán, illetve a könyvtár mögötti pavilonsornál lesz megtartva december 12-én délután. Betlehemezés, karácsonyi zene és rengeteg szép termék várja az óvónőknek, szülőknek és a gyerekeknek köszönhetően a vásárra érkezőket. 

 

dorog.hu

(forrás)