Hihetetlen átváltozás Párkányban: vasúti pénztárosból operett-író?

Hihetetlen átváltozás Párkányban: vasúti pénztárosból operett-író?

2015.11.24. 14:41

Finisébe érkezik a Párkányi Őszi Napok, az utolsó programokat ajánljuk olvasóink figyelmébe. Külön kiemeljük az Ibusár című színdarabot, amelyet ingyenesen tekinthetnek meg a hétvégén.

 

Esszencia Zenekar

 

November 25-én, 19.00 órakor a városi művelődési házban a magyar zenei élet egyik legújabb formációja az Esszencia Zenekar , ú.m. Balogh Kálmán – cimbalom, Bognár András – nagybőgő, Csík János - népi hegedű, ének, Dresch Mihály – szaxofon, fuhun, Kunos Tamás - népi brácsa, Lakatos Róbert - klasszikus brácsa, hegedű, Kacsó Hanga Borbála – ének lép fel, melynek tagjai a népzene, a jazz, illetve a klasszikus zene világában önállóan is kiemelkedő teljesítményt nyújtó, jeles előadó- és zeneművészek. Igazi kuriózumként, az együttes a három különböző zenei stílus ötvözetét – egy újszerű hangzásvilágban megalkotva – ÖRÖMZENÉJÉT  szeretné közönsége elé tárni..


A művészek kiemelkedő személyisége, valamint a koncertek során használt sokféle hangszer egy színes műsor lehetőségét adja, melyben a Kárpát-medence különböző nemzeteinek autentikus népzenéjét kiegészítve felcsendülhetnek részletek többek közt Bach vagy Bartók zeneműveiből, melyhez a fűszert a népzene alapú jazzmuzsika adja. Céljuk nem kevesebb, mint hogy hallgatóságuk számára felszabadult élményt, örömöt, szórakozást és kikapcsolódást nyújtsanak a ZENE SZABADON SZÁRNYALÓ ESSZENCIÁJA által.

 

Belépő: 4 Euro

 

Csavar Színház

 

Végül november 29-én, 18.00 órakor, ugyancsak a városi művelődési házban Parti Nagy Lajos – Darvas Ferenc: Ibusár című műve lesz látható, az idei „Dosky-díjas“ Gál Tamás rendezésében és főszereplésével. A darab Sárbogárdi Jolán tragikomédiája, aki többet várt életétől, mint ami jutott neki, mi több elhiszi magáról, hogy magasztosabb hivatás betöltésére született. Pénztáros egy kis falu vasútállomásán, miközben úgy érzi, hogy zseniális operetteket ír. Egyik operettjét látjuk megvalósulni a színpadon, amiből a néző számára kiderül, hogy még a giccs szintjén is komikus és nevetséges ez az alkotás. Ez a tragikomikus mű sokakat elgondolkodtat azon, vajon érdemes-e ennyit tépelődni azon, hogy mivé lettünk, s ha ezt vagy azt nem cselekedtük volna meg, mivé is válhattunk volna. Vagy bölcsebb úgy élni, hogy elfogadjuk  amiben élünk,  örülni a mának, s nem a múlton keseregni vagy a jövőt várni áhitattal. A darab antihőse egy kisember, aki mindannyiunkban megtalálható.

 

Szereplők: Sárbogárdi Jolán: Molnár Xénia, Amália: Kiss Szilvia, Léopold, Bajlkhállóy, Talphigy: Gál Tamás, Zene: Madarász András, Lakatos Róbert. 14 éven felülieknek.


A rendezvény  ingyenesen látogatható.

 

Borítókép: pecsiharmadikszinhaz.hu

Még nincsenek kommentek :(