Ön is beleszólhat: ingyenes legyen vagy maradjon fizetős a parkolás?
Közélet
2015. nov. 20.

<p>A Gran Parkoló Kft. égisze alatt futó parkolási rendszer problémáival mindannyian naponta szembesülünk. A vállalat élére frissen kinevezett ügyvezető, Szántó Tamás számít a lakosok segítségére a jelenlegi struktúra dilemmáinak feloldásában. Egy online kérdőív segítségével most Ön is beleszólhat abba, hogy hogyan alakítsa át a városvezetés a rendszert.</p>

Esztegom Város Önkormányzata, a Strigonium Zrt. és a Gran Parkoló Kft. közös kérdőíves felmérést indít a város parkolási rendszerével kapcsolatban. Bár a struktúra anomáliáit a lakosság nap mint nap saját bőrén tapasztalja, a problémák megoldásához ezidáig nem sikerült közelebb kerülni. Az esztergomi parkolási rendszer az elkövetkező időszakban akár komolyan át is alakulhat: Romanek Etelka polgármester a legutóbbi közmeghallgatáson kifejezetten az ingyenes parkolás mellett emelt szót. Akár egyetért ezzel, akár nem, most lehetősége van hallatni a hangját.

 

A struktúra működtetését végző cég új vezetőjének feltett szándéka, hogy változások révén hatékonyabbá, átláthatóbbá és rugalmasabbá tegye az esztergomi parkolást, mindezt pedig a város lakosságával együttműködve, az egyéni nézőpontokat figyelembe véve. Ezért az ügyvezető kérdőíves felméréssel fordul a lakosok felé, hogy kikérje véleményüket a rendszer működésével kapcsolatban.

 

A kitöltés csupán pár percet vesz igénybe, viszont az így összegyűjtött véleményhalmaz évekre befolyásolhatja a rendszer működését. A kérdőív kitöltésének megkezdéséhez rendelkezni kell egy Facebook profillal - erre azért van szükség, hogy egy ember csak egyszer töltse ki a felmérést.

 

(forrás)