Felújítják az egyik legrosszabb állapotban lévő esztergomi utcát

Felújítják az egyik legrosszabb állapotban lévő esztergomi utcát

2015.11.18. 11:22

Burkolatcsere lesz a közeljövőben a Terézia utcában, ahol életében egyszer minden esztergomi káromkodott már.

Tegnap délelőtt a Magyar Közútkezelő megyei és országos vezetőivel folytatták a még tavasszal megkezdett egyeztetést a Városházán. A cég részéről elhangzott, hogy - amennyiben az időjárás engedi - még november folyamán megkezdik a Dobogókői út és a Hősök tere közti útszakasz kritikus részein a burkolatcserét, jövőre pedig közel hatezer négyzetméternyi Esztergomon áthaladó, a kezelésükben lévő útfelület újul meg. Mindez azt jelenti, hogy az önkormányzat által elkezdett út- és járdafelújítási programnak, valamint a közútkezelő pozitív hozzáállásának köszönhetően tovább folytatódhat Esztergom utcáinak hosszú ideje esedékes felújítása.

 

Romanek Etelka/Facebook

 

A munka hétfőn, november 23-án 7 órakor indul, várhatóan december 1-ig tart, az időjárástól függően. Hétfőn az érintett szakaszon forgalom korlátozásokat, megállási tilalmakat vezetnek be, helyenként terelések lesznek szükség szerint. Elsőként a burkolat marását és elszállítását, a buszmegálló öböl részének bontását, az útcsatlakozások marását, vágását kezdik meg, ezt követi az új burkolat kiépítése. 

 

Esztergomi Közös Önkormányzati hivatal

2015.11.19. 9:50

Rákérdeztem Eck Andrásnál, az egy következő fázis lesz, de tervben van. 

2015.11.19. 9:32

1.: NAVÉGRE!

 

2.: ROZÁLIA-KÖRFORGALOM!!? (anno az volt az igéret, hogy mire odaér a Petőfi utca felújjításával a város, addigra megépíti a közútkezelő. Csak aztán a szkander inkább fontosabb volt mindenkinek. Most, hogy nincs szkander-kényszer, esetleg ebben is lehet reménykedni?)

Törölt felhasználó

2015.11.18. 12:00

Nagyon helyes, már rég rendbe kellett volna hozni ezt a balesetveszélyes útszakaszt.  Persze érdekes fejleménye lehet a közvetlen környék fejlesztésének, ha 2017 nyarára a buszvégállomás kikerül a vasútállomás mellé. Sajnos a Simor J. utca is elképesztően igénytelen állapotban van. Remélhetőleg a buszvég és a piac rendezése valamilyen formában együttesen megvalósítható lenne...