Újabb fejlesztések a kórházban, most a radiológiai osztály újul meg

Újabb fejlesztések a kórházban, most a radiológiai osztály újul meg

2015. 11. 16. 10:58

Az új gépek beszerzésével minőségi változás következik az esztergomi kórház radiológiai osztályán.

A KEOP-5.6.0/E/15 (Környezet és Energia Operatív Program) konstrukció, az egészségügyi eszközök energiahatékonyságának növelését célzó uniós pályázat eredményeként eddig nem tapasztalt fejlesztés valósul meg az állami kórházakban, köztük az esztergomi Vaszary Kolos Kórházban is.

 

A pályázaton összesen 39 milliárd forintot osztottak szét 85 intézmény között, és a forrásból 15 CT-, 9 MR-berendezést,  egy-egy PET CT-t, illetve SPECT CT-t, tucatnyi, érfestésre alkalmas, úgynevezett DSA-t, és közel 300 digitális röntgent telepítenek országszerte 2015 év végéig.

 

Az esztergomi Vaszary Kolos Kórháznak támogatás által lehetősége nyílik 16-25 éves elavult, ez által jelentős energia fogyasztónak tekinthető berendezéseinek cseréjére. Az említett energiahatékonyságon túl a csere elengedhetetlen, hiszen az a 8 darab eszköz cseréjével jelentős minőségbeli változás érhető el a radiológiai osztályon. Mindamellett, hogy a vizsgálatok darabszámának növelésére is lehetőség nyílik a fejlett technikának köszönhetően, a képi anyagok felbontása, minősége, élessége is korszerű lesz.

 

A Vaszary Kolos Kórháznak két pályázata nyert támogatást a fent nevezett konstrukcióban. A CT beszerzésre irányuló pályázat támogatási összege 265 168 376 forint, a projekt 2015. szeptember 15. és november 30. között valósul meg, míg a Kórház röntgen berendezések beszerzésére 698 166 889 forint támogatást nyert. Ezeket várhatóan év végéig helyezik üzembe.

 

 

Braedepto Kft.

Vaszary Kolos Kórház

borítókép: Komka Péter/MTI (illusztráció)

Még nincsenek kommentek :(