Kis-Duna sétány kétirányúsítása biciklisek számára

Kis-Duna sétány kétirányúsítása biciklisek számára

2015.11.13. 17:07

Kis-Duna sétány kétirányúsítása biciklisek számára.

Mit gondolsz erről az ötletről?

A szavazáshoz lépjen be!

1 pont (1 db szavazatból)

2015.12.25. 12:20

Vajon a vonatkozó jogszabályok az 1988. évi I. törvény és a 20/1984. (XII.21.) KM rendelet szerint stb. tényleg alkalmassak Esztergom egyírányú forgalmi útcái, a forgalommal szembeni kerékpáros közlekedésre?

Tényleg elégséges csak kihelyezni a sokszor (gépjárműből kellő időben NEM észlelhető) kisbetűs kiegészítő táblákat, mellőzve a kerékpárosok bíztonságát is biztosító útburkolati jeleket?

Különős figyelemmel azokra az esztergomi egyírányú forgalmú utakra, amelyeknek műszaki paraméterei, ( 5,5 m -nél keskenyebbek) ahol fizető parkoló helyek is jelőlve vannak, hogy ez miatt nincs 1,5 m bíztnsági oldal távolság, az álló és a folyamatosan haladó gépjárművek között!

Ezért részemről nincs már más, minthogy cinkussan gratuláljak azoknak, akik alapos tudás nélkül, felelőtlenül elkezdték évekkel ezelőtt terjeszteni a városban azt, hogy kerékpárosoknek (minden egyébb szabály megléte és ismerete nélkül) ezentúl szabad kerékpározni a behajtani tilossal szemben is, akár veszélyeztetve a közlekedés biztonságát is, amit útburkolati jelek hiányában a kerékpáros úgy értelmezik, hogy a - neki biztosított kivétel - az út teljes szélességre vonatkozik!