Zenével Tátról Európába - 30 éves a Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar
Kultúra
2015. nov. 11.

<p>A fennállásának 30. évfordulóját ünneplő Táti Német Nemzetiség Fúvószenekar 2015. november 22-én (vasárnap) 16 órai kezdettel a Táti Kultúrházban rendez hangversenyt.</p>

A jubileumi koncert mottója: Zenével Tátról Európába.

 

A zene szárnyán járják be azokat az országokat, melyekbe a 30 év során sikerült a zenekarnak eljutni és öregbíteni Tát Város, valamint Magyarország hírnevét.

 

A Tát - Románia - Málta - Olaszország - Dél-Tirol - Ausztria - Németország - Finnország - Szlovákia - Magyarország útvonalon történő zenei utazás során a jelenlevők ízelítőt kapnak az adott helyszín zenéjéből és megismerhetik az 1985. október 1-én megalakult fúvószenekar főbb eseményeit, sikereit.

 

A megyei-, és helyi vezetőkön kívül meghívást kaptak a környékbeli zenekarok-, és helyi csoportok, intézmények képviselői, az egyesület pártoló tagjai és a zenekar korábbi muzsikusai. Ott lesznek Ebed és Kaplony testvértelepülések polgármesterei, valamint Mönchsdeggingen, Schrattenbach és Söhstetten fúvószenekarainak korábbi elnökei is.

 

A Zagyi István és Szladik Tibor által vezényelt Táti Német Nemzetiségi Fúvószenekar jubileumi hangversenyére a belépés díjtalan.

(forrás)