25 elfeledett videó, amit az Esztergom-rajongók imádni fognak
Kultúra
2015. nov. 9.

<p>Egy büszke városlakó még álmában is bazilikás képeslapot vásárol. De azt vajon tudja, hogy a super8.hu honlapon több tucatnyi felvételen nézheti vissza Esztergom elmúlt nyolcvanöt évét? A város arculatváltásának instant története.</p>

A super8.hu internetes oldal segítségével most körutazást tehetünk a ködös múltban. Az archívum 2000 órányi tartalommal várja a kultúraéhes látogatókat, a felvételek között szép számmal akadnak olyanok is, amelyeken a régi Esztergom köszön vissza. A gyűjtemény évtizedeken ível át, így az 1930-as évektől egészen az 1990-es dekádig eleveníthetjük fel régi emlékeinket a videók hathatos közreműködésével, a fiatalabbak pedig interaktív módon nyerhetnek betekintést egy olyan világba, amit saját szemükkel már nem láthattak. A mozgóképek nélkül pedig talán nem is tudnának beleszagolni a megelőző évtizedek atmoszférájába.

 

A felvételeket elnézve nehéz lenne kategorikusan kijelenteni, hogy a haladás és a fejlődés kéz a kézben járnak násztáncot. A videókat ITT tekintheti meg.

(forrás)