Újra elhalasztották az avatást, várhatóan péntektől használhatják a 10-es út új szakaszát!
Gazdaság
2015. nov. 4.

<p><span style="color: #000000;">Még tart a forgalomba helyezési eljárás a 10-es út új nyomvonalú szakaszánál - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. kedden az MTI-vel.</span></p>

A tájékoztatás szerint a keddi hatósági bejáráson a közlekedési hatóság további forgalombiztonságot javító módosításokat kért. A kivitelező ezeket a kiegészítő munkálatokat szerdán elvégzi, a forgalomba helyezési eljárás előreláthatólag csütörtökön befejeződik. A közlekedők előtt az elkerülő út várhatóan pénteken megnyílik - írták a közleményben.


Kedden Óbuda-Békásmegyer önkormányzata ugyancsak közleményben elfogadhatatlannak nevezte a NIF Zrt.-nek azt a döntését, hogy még az Aranyvölgy utca átépítésének befejezése előtt lezárják a Bécsi úti vasúti átjárót. A III. kerületi önkormányzat közölte, az előzetes tervek szerint az új 10-es út, az Aranyvölgy utca átépítése és a Pomázi úti felüljáró egy időben készült volna el, ezekkel a feltételekkel járultak hozzá 2011-ben a vasútfejlesztés megkezdéséhez.

 

MTI

Fotó: NIF/Facebook (illusztráció)

(forrás)