Nyergesújfalura száműzte a kormány az 56-os Forradalom Lángját, most megtalálták

Nyergesújfalura száműzte a kormány az 56-os Forradalom Lángját, most megtalálták

2015. 10. 27. 14:23

Amely a Kossuth tér felújítása közben tűnt el nyomtalanul. Mécs Imre akadt a ceremoniális tűz nyomára.

Kép: Facebbok/Visszahozzuk a Forradalom Lángját

 

Először 1996-ban lobbant fel az 56-os Forradalom Lángja a Kossuth téren, a Parlament előtt. Felállítását 1996-ban a Mécs Imre vezette Ötvenhatos Emlékbizottság szervezte jórészt közadakozásból Göncz Árpád köztársasági elnök javaslatára. A Forradalom Lángja a 2012-ben elhunyt Lugossy Mária szobrászművész alkotása. Utoljára 2012. október 22-én este lobbant fel a láng. Majd az átépítés során a jelenlegi kormány eltüntette azt. A Népszava információi szerint egy civil bejelentés nyomán sikerült megtalálni az elveszettnek hitt örökmécsest.

 

A Facebook-on csoport alakult, akik szeretnék elérni, hogy a láng visszakerüljön az ország terére.

 

Facebbok/Visszahozzuk a Forradalom Lángját/Népszava

 

 

2015. 10. 28. 15:44

Hát igen. csendesen múlt el az évforduló. Tudomásom szerint a miniszterelnök és a köztársasági elnök külföldön tartózkodott, természetesen halaszthatatlan ügyek miatt.

Vagy talán nem mertek választó polgáraik szemébe nézni?

 

Sokan belefásultak már abba, hogy képtelenek voltak érdemi változást kicsikarni. Egyesek pedig csak most kezdenek ébredezni, hogy tulajdonképpen semmi sem változott és be kell érni annyival, hogy az elvtársak megreformálták a kommunizmust több párt rendszerré de lényegében most is azok jogutódjai ülnek a nyakunkon akik vérbefolytották, majd megbosszulták a magyar emberek szakadatlan szabadság és függetlenség utáni vágyának kinyilatkoztatását.

Ezt félreérthetetlenül meg is üzenték 2OO6-ban, hogy mi még most is itt vagyunk és most is azt teszünk veletek amit akarunk.

Az esetleges félreértések elkerülése végett, akinek olyan illúziói lennének hogy ez nem így van.

 

Azt is be kell látni, hogy a kommunizmus és a kapitalizmus egy tőről fakad. A kommunizmus tulajdonképpen nem más, mint állami kapitalizmus.

Mindkettő anyagi, az az materialista alapokon nyugszik, vagyis egy természet ellenes kifordított, feje tetejére állított világ bebetonozásán munkálkodik.

Ugyanis csak így lehet az ember szellemét kiiktatni, fogságba ejteni, az az elhitetni az emberekkel, hogy az anyag hozza létre a szellemet és nem fordítva.

 

De nem maradhat ez örökké így és nem is fog. Nekünk magyaroknak minden képpen vissza kell térni az eredeti útra, a Jézusi kereszténység útjára és vissza állítani saját értékrendünket amit minden magyar ember a szívében és lelkében érez.

 

2015. 10. 28. 7:10

Nyergesújfalura került,vajon kinek a javaslatára,azt hiszem nem nehéz kitalálni.

3 év nem volt elegendő a visszaállítására?

Nem akarásnak,nyögés a vége.