Közeleg az óvodások örömnapja: november elejére megújulnank óvodáink

Közeleg az óvodások örömnapja: november elejére megújulnank óvodáink

November elejére egy kivételével minden óvodában befejeződnek az óvoda-felújítások. A Belvárosi Óvoda kivitelezője többedik alkalommal módosíttatta a határidőt, az önkormányzat végleges határidőt és az eredeti szerződéshez képest szigorúbb feltételeket szab.

A legtöbb helyen az utolsó munkafázisok zajlanak az óvodák felújításánál: a kertvárosi óvoda átadása már megtörtént, az Erzsébet királyné út, Szentgyörgymezei és Zöld óvodák esetében november elején kerül sor az átadásra.

 

A Belvárosi Óvoda felújítása azonban biztosan csúszni fog, a kivitelező újabb módosítást kért. Az önkormányzat több alkalommal felszólította a céget a határidők betartására, ennek ellenére folyamatosan akadoztak a munkálatok. Az eredeti határidő október 23-án jár le, amelyet az időközben felmerült – a kivitelező szerint a szerződéskötéskor nem látható – problémák miatt a kivitelező október elején előbb november 20-ra módosította, majd a héten jelezte, hogy ezt a határidőt sem tudja tartani. 

Az önkormányzat célja, hogy minél előbb használatba vehessék a gyermekek az intézményt, továbbá az, hogy biztos választ tudjon adni a szülőknek és az óvoda dolgozóinak arra, hogy mikor tudnak visszaköltözni az óvodába. A kialakult helyzetet súlyosbítja, hogy a Belvárosi Óvoda csoportjai több más intézménybe kerültek elhelyezésre, így a nevelési munkát az építkezés elhúzódása másutt is befolyásolja. 

Új kivitelezővel szerződni a közbeszerzési kiírás miatt hosszú időt venne igénybe, ezért a jelenlegi kivitelezővel megkötött szerződés pontjait szigorították. Az önkormányzat felszólítására a kivitelező végső dátumként december 17-ét jelölte meg, amelyet a város a következő feltételekkel fogad el:

 

A hiba és hiánymentes átadás határideje december 17., a kötbér mértéke ezzel együtt a korábban meghatározott napi 0,5 százalékról a duplájára, 1 százalékra emelkedik. Mivel a munkálatok során az óvoda építkezéssel nem érintett részeiben károk keletkeztek az eddigi munkálatok során, ezért azok helyreállításának költségei a kivitelezőt terhelik. Az önkormányzat továbbá a szerződésmódosítás során rögzíti, hogy az óvodai csoportok más helyszínen történő elhelyezésével kapcsolatban felmerült költségek a cég által végzett pótmunkák árában kerüljenek beszámításra.

Még nincsenek kommentek :(