Ünnepbe torkolló emléknap: Lesz-e Esztergomnak újra Petőfi Iskolája?
Közélet
2015. okt. 22.

<p>A menetrend: 9 órától koszorúzás a Városházán, fél tíztől pedig 15 nyilvános napirendi ponttal kezdődik a testületi. Percről percre szöveges tudósítással jelentkezünk a helyszínről.</p>

Napirendi pontok

 

Állítsuk vissza a Petőfi Iskola nevét? Még szavazhat!

 

Megújulhat a Hősök tere

 

11:36-Köszönjük a figyelmet!

11:34-Sorozatot forgatnak Piliszszentléleken november elején.

11:31-Suzuki egy gépjárművet ad az esztergomi rendőröknek.

11:29- Később döntenek majd.

11:26-Romanek: most döntünk róla, ezek nyitott kérdések. Ki kell találni a testületnek, hogy a központot miből hozza létre, illetve a Magvetőért kapott szoborból mit fog létrehozni. A polgármester asszony elismeri: jelentős eszmei kár érte az ottlakókat a szobor elszállításával, ezzel is kell foglalkoznunk.

11:23-Magvető-szoborért kapott pénzből mit csinálunk akkor végülis? Először szoborról volt szó, majd közösségi térről a Baross Gábor utca 3-ban, a jelen állás szerint család- és gyermekjóléti központ kerülne az épületbe. Ez persze sokkal több pénz lenne, mint a Magvetőért kapott pénz, de ezt is beletennék.

Nyíri: állam ránk osztotta feladatot, a Magvetőért kapott pénzből ne tegyünk ebbe. Ez a körzet mást érdemel ebből a pénzből. Szerencsés Gergely: ránk szakadt egy helyzet. Én is kérem, fontoljuk meg, hogy ezt a pénzt valamiféle közösségi térre költsük. És ne erre. Tordainé: Esztergomot fogja szolgálni a központ is, más funkciókat is kap majd emellett. Így ötvözzük a törvényi kötelezettséget egy közösségi tér funkcióival.

11:09-Széchenyi tér 16.: pályázatot írnak ki az ingatlan bérlésére, miután Szerencsés Tibor nem jelezte, nem kívánja megkötni a szerződést az önkormányzattal. Korábban ő kapta meg a helyiséget.

 

 

11:04-Végül nem adják bérbe.

11:03-Gran Bróker iroda nyitna irodát a Széchenyi téren. Romanek: turisztikai céljainkhoz nem illik. Nyíri módosítót ad be, szerinte elférnének a Posta mellett, ha már úgysincs kihasználva a tér.

10:55-Pilis Bioszféra rezervátum bővítése átmeneti zónával. Akár egész Esztergom területére, ez nem jelentene területhasználati korlátozást a városnak. KErtváros és az ipari park kimardt volna belőle, Sztojka Lajos Kertvárost is szeretné belevenni. Ez lehetőség Esztergom számára, egy ökoturisztikai desztináció, amiben benne lehetünk Helyi termelőknek is lehetőség lehet. Többen attól félnek, hoyg a jövőben korlátozás jöhet, de a parkerdő munkatársa lehűti a kedélyeket. Elhalasztják a következő testületire, átrágják még egyszer. 

10:30-Régiség és értékvásár a téren. Minden hónap második varsárnapján. Elfogadják.

10:24-Hősök tere rendbetétele. 3 milló forint értékben kezdődik a tér megújulása a jövőben.

10:18-Babits Mihály Emlékház tetőjavítását támogatja az önkormányzat. Veszélyben a híres autogramos fal is. 1 millió forint támogatás a múzeumnak.

 

 

10:11-Gadányi album kiadását támogatja Esztergom. Ebben több Esztergommal kapcsolatos írás és kép is lesz. 400.000 Forint támogatást javasolnak. Bánhidy László: ennek a hagyatéknak a jelentős része Esztergomba van, érintettek vagyunk, hogy nyilvánosságot lássanak a gyűjtemény darabjai.

10:07-11 igen. Újra Petőfi Iskola lett a Petőfi Iskola (Romanek Etelka).

10:04-Intermodális csomópont újabb zöld lámpát kapott, déli városrész településszerkezeti tervének módosítását hagyják jóvá a képviselők.

9:58-500.000 Forintról 200.000 Forintra módosítják a beszerzésekre vonatkozó szerződéskötési összeghatárt. Az átláthatóságot növeli.

9:46-Lehet, hogy Romanek Etelka nem tudja végig vezetni az ülést, ebben az esetben Bánhidy László veszi át a stafétát. Újra filmet forgathatnak Esztergomban, erről még szó lesz a későbbiekben.

 

 

9:42-Szép napot! Kezdünk hamarosan. 4 hiányzó: Alberti Péter, Sasvári Viktor, Juhász István és Stámusz Andrea.

(forrás)