Színesítik Dorogot! - Készül a korszerű buszmegálló az Esztergomi úton

Színesítik Dorogot! - Készül a korszerű buszmegálló az Esztergomi úton

2015. 10. 20. 14:44

Hűha, mi ez? - teszik fel sokan a kérdést, akik az Esztergomi úton autóznak vagy a buszra várnak. Különleges, vidám táblákkal találkozhatunk néhány napja az útszakaszon. Célegyenesbe ért a buszmegálló és a hozzá szorosan kapcsolódó, tujasorból előbukkanó színes táblák kialakítása. A Schmidt Sándor Agora átadása után újabb beruházás fejeződik be Dorogon a következő napokban - az utazóközönség legnagyobb örömére.

 

A napokban készült el az Esztergomi úti buszmegálló első négy táblája, amellyel színt adnak Dorognak. A hosszú tujasort megtörő négy táblán az ember-sziluettek jelölt mozgása ragyogó, jókedvre derítő színekkel lett kombinálva. Ennek folytatásaként a következő napokban végleg elkészülhet a buszmegálló, ahol a város közintézményeinek vonalrajza, utazási idézetek és várostérkép gondoskodik az utazók kényelméről, szórakoztatásáról és tájékoztatásáról. A fedett megállóban padot helyeztek el, a járdarészt térkővel burkolták. Az Esztergomi utat térfigyelő-kamera pásztázza, így a növénysor és az időjárásálló fóliával ellátott buszmegálló folyamatosan "védve" van.


Jövőre elkészülhet a Reimann-altáró mellett a Magyarországon is unikumnak számító miniverzum, amely a föld fölött és a föld alatt is megmutatja - a bányajáratokkal, a "népes" elnevezésű régi kisvonattal településünket. A buszmegállótól közelíthetjük majd meg az új attrakciót - a tervek szerint.


Akik ellátogattak májusban, a Dorogi Galériában megrendezett Védett építészeti értékeink című kiállításra, már láthatta a terveket. 


Az elmúlt években megújult Dorog legtöbb közintézménye. A művelődési ház, az Intézmények Háza, a Zenepavilon, a könyvtár. A régi, bányászatnak köszönhető épületek (könyvtár régen bányakaszinó, Intézmények Háza régen nagyiroda) új funkciókat kaptak, amellyel a ma igényeinek tud megfelelni a város. Az örökség megújítása után új szakaszba lépett a városépítés: elkezdődhetett egy korszerű, színes város kialakítása.

 

M. T./dorog.hu

 

2015. 10. 23. 0:22

Kedves Juhász Tibor!

Remélem, nem gondolod, hogy létezik olyan település, ahol egyidőben ("Add uram, teremtőm, de rögtön!") sikerül mindent felújítani, megújítani, minden új beruházást egyszerre megcsinálni, ráadásul úgy, hogy az senkinek kellemetlenséget ne okozzon! :(((

Az Agora igenis hogy fontos volt, mert az az üres telek a volt Schmidt villa, azaz később Úttörőház (uram bocsá', rendőrség) épületének helye kellett, hogy mielőbb rendbe legyen téve.
Írtam is róla, milyen esztétikus épületkompleum jött így létre, a szeretgomban megjelent egyik fényképen láttam meg, milyen jól illeszkednek egymáshoz a létesítmények.
És ez elmondható Dorogon több helyen is...
Kellemetlenséggel jár? 
Igen!
DE!
Az eredmény a fontos, nem? 
Egyénként Dr. Tittmann, a polgármesterünk a város által kiadott "Közhírré tétetik"- ben mindig megköszöni a lakosság türelmét.
Tudod, jómagam, mikor a 10-es főutcát (Bécsi út) újították fel, végig szenvedtem a 80-as évek végén, mikor az összes közmű vezetéket lehelyezték a föld alá, és a forgalom a Gorkij úton folyt. 
Azután azt is átéltem, s kibírtam, mikor a városházánál a körforgalom épült. Ott voltak ám az igazi fel-le csalinkázásai a gyalogosoknak! :P
DE!
Nem állították le a forgalmat, ez kitétel volt a pályázati kiírásban!
Viszont!
Elhűlve hallottam egy hajléktalan nő szájából, mikor meglátta a "pittypang szökőkutat", s eképpen fanyalgott:
- Minek Dorognak szökőkút?! Inkább adták volna azt a pénzt szociális segélyre!

Na hallod!!!???
Akkor szépen lecsorgatta volna a torkán a pénzt, ez a bájos kis szökőkút meg mindenkinek szemet gyönyörködtető látvány, főleg nyáron a színes virágokkal! :)))

Ha csak azért regiztél ide be, hogy a fanyalgásodat kifejezzed, kár volt! :(((

2015. 10. 21. 17:09

Hűha, mi ez? - teszik fel sokan a kérdést, akik az Esztergomi úton autóznak vagy a buszra várnak. Különleges, vidám gödrökkel  találkozhatunk néhány hónapja az útszakaszon.A kérdés csak az hogy még meddig kell elviselnünk.Talán nem az agóra lett volna  a legfontosabb elintézni való a városban.A köztársaság út is életveszélyes állapotú.

2015. 10. 20. 15:48

Fedett buszmegálló az esztergomiaknak álom( mióta?),már aki tömegközlekedik.

2015. 10. 20. 15:44

Fejlődik és szépül Dorog!

De nincs nekik Fürdő-szálló,Zöld-ház és  Sándor-palotájuk stb.He-he!