Rengeteg élménnyel várja a Kaleidoszkóp Ház októberben
Kultúra
2015. okt. 14.

<p>Kiállítások, koncertek, könyvbemutatók helyben, Esztergom egyedülálló kulturális terében.</p>

Irodalmi Tanoda: Szabo Imola Julianna: Kinőtt szív c. könyvének bemutatója

Október 16., péntek 17.00

 

 

Szabó Imola Julianna: Kinőtt szív című könyvét olvassák az Irodalmi Tanodában. Író-olvasó találkozóra invitálnak titeket a könyv kapcsán.
Szabó Imola Julianna beszélgetőtársa: Paál Anikó


"Volt egy faág, amit elértem apa nyakából. Onnan minden máshogy nézett ki. Mint egy űrhajóból a föld. Azt mondta, hogy pár év és elérem egyedül is. De akkor már minek."

 

 

Reisart - Reiser Imre kiállítása a Házban

Október 16., péntek 20.00

 

 

REISART címmel nyílik Reiser Imre kiállítása a Kaleidoszkóp Házban.

Megnyitó nem lesz, de 2015. október 16-án 20:00 órától tárlatvezetést tart a kiállításon az alkotó.

 

Szimbola koncert

Október 17., szombat 21.00

 

 

"Zenekarunkat Visegrádon alapítottuk, s hazudnánk, ha azt mondanánk: semmiféle inspiratív hatással nem volt ránk a Dunakanyar. Nem hazudunk. Volt és van... 
Hallunk valami különös zenét a levegőben. 


A szél hozza részint a moldvai hegyekből, részint valahonnan a Balkán környékéről, s persze keveredik belé útközbe egy kis jazz és blues is, hiszen miért ne keveredhetne. 
Talán a legendásan nagy távolságokat összekötő Duna közelsége teszi, de bennünket egy cseppet sem zavar, hogy időnként olyan hangszerek és zenei világok is keverednek egymással ebben az atmoszférában, melyek egyébként igencsak távoliak.

 

Dalainkban együtt szólal meg a zongora a kobozzal, a basszusgitár a középkori dudával, a gitár a darbukával, Enikő éneke a melodikával, vagy épp a magyar népzene az amerikai folkkal.

Népdalokból és versekből gyűjtjük a zenei inspirációt, és azt szeretnénk, ha elmesélhetnénk a zenénk által minél több embernek, hogy mennyire csodálatos dolog is valójában a Kárpát-medencében élni."

 

A Szimbola tagjai:

Farkas Enikő: ének 
Magula Tamás: basszusgitár 
Koller Péter: ütőhangszerek 
Fagyas Róbert: gitár, kobza, ének 
Husvéth Márk: zongora, gitár

 

Beat Samson

Október 23., péntek 21.00

 

 

Jóvilágvan minimál koncert

Október 24., szombat 21.00

 

 

A Házban a Jóvilágvan Minimál zenél, kicsit csendesebb stílusban, mint ahogy a Jóvilágvan koncerteken megszokhattuk. Trencsik Pál és Bokor Réka vár titeket egy meghitt szombat estére ...

 

Janikovszky Éva emlékkiállítás a Rondella Galériában

Október 29., csütörtök 19.00 - november 22.

 

 

Janikovszky Éva Emlékkiállítás nyílik a Rondella Galériában, 2015. október 29-én 19:00 órakor. Egy vándorkiállítás egyik állomása lesz Esztergom is, ahol az írónő személyes tárgyai, a műveihez kapcsolódó relikviák, fotók és tablók lesznek kiállítva.

 

 
 

 

(forrás)