Vidám hangulatú kerékpáros nap volt szombaton Dorogon
Sport
2015. okt. 12.

<p>2015. október 10-én délelőtt rendeztük meg a Dorog BicajNap-ot, amelynek keretén belül a részt vevők 10- vagy 20 km-t tekerhettek le velünk. Szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk, így eső nélkül, jó hangulatban bringázhattak a túrák résztvevői.</p>

2015. október 10-én délelőtt rendeztük meg a Dorog BicajNap-ot, amelynek keretén belül a részt vevők 10- vagy 20 km-t tekerhettek le velünk. Szerencsére az időjárás is kegyes volt hozzánk, így eső nélkül, jó hangulatban bringázhattak a túrák résztvevői.

 

Akik kerékpár nélkül érkeztek az eseményre, lehetőségük volt a dorogi Sítechnikának köszönhetően jelképes összegért bérelni egyet, illetve a Sítechnika csapata minden kerékpárt ingyenes szervizelt a túrák indulása előtt.

 

Összesen majd' 150-en tekertek velünk szombaton a 10- és a 20 km-es táv egyikén. Az előbbire leginkább családok jelentkeztek, akik a dorogi Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadionból indulva, Esztergom-Kertváros felé vették az irányt, és egy könnyed városi túrán vehettek részt. A hosszabb, 20 km-es túra a tapasztaltabb bringásoknak szólt, hiszen a táv egy része terepen, erdőben vezetett, némi emelkedővel fűszerezve. A csapat a rövidebb táv teljesítőivel egy időben, szintén a Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadionból indult, és egészen Klastrompusztáig tekertek. Ott rövid pihenőt tartottak, bevárták a csapat végét is, majd körülbelül 2,5 órás tekerés után szerencsésen visszaérkeztek a stadionba.

 

Miközben a hosszú túra résztvevői még tekertek, a 10 km-en tekerő gyerekek a városi túra után egy ügyességi versenyen vehettek részt. Akik a leggyorsabban teljesítették az 5 akadály által nehezített kerékpáros pályát, érmet és bringás ajándékokat nyertek. A 4 kategóriában közel 40 gyerek állt rajthoz, egészen az óvodás korútól a 8. osztályosokig.

 

Elmondhatjuk, hogy baleset nélkül, jó kedvűen érkezett vissza minden bringás a stadionba, akik az esemény zárásaként egy közös ebéden vehettek részt.  

 

Dorogi Sportiroda/dorogisport.hu

Fotó: Nagy Lajos/MTI (illusztráció)

(forrás)