Művészeti pályázatot hirdet a Keresztény Múzeum
Kultúra
2015. szept. 29.

<p>A Keresztény Múzeum nyílt pályázatot hirdet diplomás művészek számára, olyan magyar szenteket ábrázoló művek léthozására, melyek a versengést, eredményhirdetést, kiállítást követően alkalmasak kisebb méretben történő sokszorosításra.</p>

A pályázat kiírója: Keresztény Múzeum (2500 Esztergom, Mindszenty tér 2., képviseli: Baranyainé Kontsek Ildikó igazgató)

A pályázaton résztvevő személyek köre: Felsőfokú művészeti (képző- és iparművészet szakágai) végzettséggel rendelkező művészek.

A pályázat fő támogatója: a Keresztény Múzeum Alapítvány és az Emléktárgy és Kegytárgygyártó Kft., (Esztergom-Pilisszentlélek, Petőfi S. u. 26.)

A részletes, hivatalos kiírás megjelenésének időpontja: 2015. szeptember 24.

A pályázat beadási határideje: 2016. augusztus 31.

A pályaművek leadási helye előzetes egyeztetés után a Keresztény Múzeum. Ügyintéző: Henyei Ildikó, tel.: 33/413-880, e-mail: keresztenymuzeum@gmail.com

A bíráló zsűri tagjai: a Keresztény Múzeum, a Főegyházmegyei Egyházművészeti Bizottság delegáltjai és további meghívott művészeti szakértők

Eredményhirdetés: 2016. szeptember 15-30. között (értesítést küldünk minden pályázónak)

A pályaművekből a Keresztény Múzeum időszaki kiállítást rendez 2016. őszén.

A pályázat célja olyan művek létrehozásának támogatása, melyek alkalmasak lehetnek utóbb kisméretű ún. szent képek formájában történő sokszorosításra és terjesztésre.

 

Díjazás:
I. díj 1.000.000 forint
II. díj 700.000 forint
III. díj 300.000 forint

PÁLYAMŰVEK LEÍRÁSA

A képek témája és darabszáma:

A legismertebb magyar szentek figurális ábrázolásait várjuk. Javasolt a magyar szent portrészerű megjelenítése, illetve a szent életéből vett jelenet ábrázolása.

A pályázónkét kért három darab pályaműből legalább kettő az alábbi szentek közül választható: Szent István, Szent Imre, Szent Erzsébet, Szent Margit. A harmadik pályamű lehet más, szabadon választott magyar szent vagy boldog megjelenítése is.

A pályázóktól 3 db, legalább A/4 es méretű, álló formátumú műalkotást várunk.

Az egyedi pályamű elkészítésének anyaga és technikája szabadon választható a digitális technikák kivételével.

 

forrás: Magyar Kurír

(forrás)