Megmozdult Dorog, együtt legyűrték a lehetetlent is
Sport
2015. szept. 22.

<p style="text-align: justify;">Nagyszerű volt a sportnap Dorogon. Az I. Sarpi-Dorog Városfutáson több mint ezren futották le a különböző távokat, teljesítették a lehetetlen, az Öböl-Beach Challange erőpróbáit. Megmozdult a város és mindenkinek mosolyt csalt az arcára a közösségi élmény.</p>

Csaknem 1400 résztvevővel és további 1000 érdeklődővel zajlottak az események Dorogon, az I. Sarpi-Dorog Városfutás egész napos rendezvényén szeptember 19-én. A jótékonysági családi futáson 167 065 forint gyűlt össze. Az összeg elnyerésére pályázatot ír ki a szervező, amelyre dorogi mozgássérültek jelentkezhetnek hamarosan. Az elnyerhető pénzt életkörülményük javítására, lakásuk akadálymentesítésére fordíthatják majd. Az óvodás, iskolás rajtok után a felnőttek indultak meghódítani Dorog utcáit, tereit. A Városfutás és a HUNfoglalás rajtja egyszerre indult, igazi különlegessége volt ez a programnak.

 

A Városfutásra a térségből, míg a HUNfoglalásra az egész országból (Győr, Budapest, Nyíregyháza, Szeged, Székesfehérvár, Szarvas, Szolnok, Dunaújváros, Makó, Sárvár, Marosvásárhely, Dombóvár) érkeztek versenyzők. A szervezőtől, Dorog Város Egyesített Sportintézményének vezetőjétől megtudtuk, hogy a megmérettetéssel céljuk volt megmutatni Dorog környezeti és természeti értékeit. A terv sikerült. A résztvevők elégedetten és örömmel viszik hírét városunknak. Jövőre folytatódik a rendezvény.

 

A HUNfoglalás versenysorozat második állomása volt az Öböl Beach Challenge, amelynek mintegy 10 kilométeres pályáján 20 akadályt kellett leküzdenie a csaknem másfélszáz versenyzőnek. A HUNfoglalás az akadályfutó versenyeket, a crossfit jelegű challengeket és teljesítménytúrákat ötvözi, méghozzá a magyar történelemhez és kultúrához kapcsolódva. A versenyzők a futás mellett a rönkhúzással, sárgödrökkel, palánkmászással bizonyíthattak, de nem maradt el a történelmi íjászat sem.

 

Az eredményeket ITT érheti el.

 

(dorog.hu)

(forrás)