Az esztergomi vívók birtokba vették a Széchenyi teret

Az esztergomi vívók birtokba vették a Széchenyi teret

2015.09.16. 12:54

A kuruc harcok elültével és az 1848-as szabadságharc után talán most jutott a város főterén a legtöbb kard egy négyzetméterre. A Szent György Vívó Egyesület csatlakozva a vívó világ nemzetközi kezdeményezéshez villámcsődületet tartott Esztergomban, a Széchenyi téren.

A nemzetközi vívóéletben népszerű eseményre került sor 2015. szeptember 6-án 11-kor. A világ sok városában ugyanabban az időpontban vívó flashmobot tartottak, amelyet a nemzeti vívó szövetségek koordináltak. Idén az esztergomi vívók is csatlakoztak a rendezvényhez. A Széchenyi téren örömzene fogadta a bevonulókat, akik a tér közepén, majd a városháza előtt, illetve az Ister kútnál rögtönzött bemutatót tartottak a közönségnek.

 

 

 

 

2015.09.16. 18:54

Tizenéves koromban én is vívtam, először az úttörőházban a szigeten (ma rögbi klub), aztán ott, ahol most kisfilm is kezdődik (MTH tornaterem)

Akkoriban még a Frankában is volt vívás. Másoktól levetett holmikban , a MEDICOR  támogatásávalaztán vívtunk, versenyeztünk, aztán elhalt minden, vagy csak én nem tudtam róla.

Tiszteletem mindenkinek, akik ezt a szép sportot ismét felélesztették Esztergomban.