Vonatbaleset a kesztölci elágazásnál: Szemtanúk jelentkezését várják
Bulvár
2015. szept. 16.

<p>Az Esztergomi Rendőrkapitányság szemtanúk jelentkezését várja. <a href="https://www.szeretgom.hu/content/80583-maris-utkozott-az-esztergomi-vonat-kerulje-el-a-kesztolci-elagazast-">Korábbi cikkünk a témában.</a></p>

Fotó: Bejó Gábor

 

Személygépkocsikkal megpakolt tehergépjárműre csukódott a vasúti sorompó a 117. számú főúton Kesztölcnél 2015. augusztus 25-én 17 óra 35 perckor. A járművezető a 10. számú főút irányába haladt volna tovább, amikor a félkaros sorompó rácsukódott a pótkocsira, így a vasúti pályatesten ragadt. A Budapestről Esztergomba közlekedő személyvonat vezetője észlelte a kamion által okozott forgalmi akadályt. Vészfékezett, miközben a kalauz a szerelvény hátsó részébe terelte a vonaton utazókat. Az ütközést a mozdonyvezető nem tudta elkerülni, de a balesetben végül nem sérült meg senki sem. A járművezető ellen vasúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya.  

 

A rendőrség kéri, hogy aki szemtanúja volt a balesetnek, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható „Telenfontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), a 34/517-777-es telefonszámon, vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikén.

 

(police.hu)

(forrás)