Firkálmányok

2015.09.15. 12:33

A napokban olvasom, ötleteljünk, hogy minden szebb és jobb legyen, ..............

Kerestem egy "digitális" levelemet, és közben kezambe akadt egy régi firkálmányom. Elolvastam, és elgondolkodtam rajta hogy mi is változott az évek folyamán. 

Ha valakinek van olyan firkálmánya, ami hasonlóan elgondolkodtató, .....................

2017.01.17. 15:52

Hát az útjelző táblákkal én is bajban vagyok. Mert hol vannak, hol nincsenek, de leginkább ott nincsenek, ahol már nem autópálya van és igen könnyű eltévedni, ha az ember nem ismeri jól a helyet. Mondjuk az utóbbi időkben én kétszer szálltam be ebbe a csapdába. Egyszer a zalakomári bivalyrezervátumnál, ahol volt egy tábla, hogy arra, de utána, pedig több elágazás is volt se tábla se semmi. Akkor még nem volt navigációm, hát ugye csak pislogtam, és persze nem is találtam meg. A másik a veresegyházi medvepark volt (amit különben állítólag minden normális ember megtalál, kivéve engem, bár lehet, nem vagyok normális). Egy tábla a főúton, azután sehol semmi... 

Persze ugye ma már a google térképével bármit meg lehet találni, és még azt is jelzi, hol mekkora a forgalom, stb. (No jó, némi késéssel)  De az biztos, a régi navigációs rendszerek, amelyeknek nem volt meg a óra szinten karbantartott térképük, hát azoknál azután lehetett forogni mindenfele, mire kimászott az ember egy elterelésből... De az említett térképet és navigációt én még Budapesten is használom, mert például csúcsforgalomban képes egészen jó kitérőket kikalkulálni. Mert ugye figyelembe veszi az éppen aktuális közlekedési informácókat... A világ halad (csak mi nem)

2017.01.17. 13:34

Kedves percjelző!

Nekem erről egy dal jutr az eszembe.

"Ország út vigyél haza, hol az otthonom vigyél oda.

Elfáradtam, és hív a múlt- országút vigyél haza."

Na ez Magyarországon nem jellemző - ha az országútra, meg a táblákra hagyatkozol, akkor nem hogy haza nem jutsz, de még lhető helyre sem.

Szó szerint ,eg képletesen értve is.

2017.01.14. 0:15

Kedves "Vörös" Erik!

Remélem, azóta a jégtábládon találkoztál a "Jégkorszak" mókusával, aki a makkja áldozata lett, de legalább szerzett némi tapasztalatot abban, hogy nincs új a nap alatt!


És hogy peches ember ne menjen (GPS-es autóval) a jégre, peches ember (még ha svéd is!) örüljön, hogy él! :)))

Mert Esztergomban (és ebben az egész országban is!) még mindig ez dívik: "Előre"...
Hogy pont emiatt zsákutcába kerültél?

Hát istenem... TE legalább észrevetted!
2015.09.15. 12:38

Egy külföldi naplójából!
(részlet)

2007 Augusztus 1. Magyarországra érkeztem, Szlovákiából, a Mária Valéria hídon keresztül. A jól bevált GPS navigált végig egészen Svédországból. Direkt megvettem a kelet közép európai, meg mindenféle bővítéseket, nehogy eltévedjek. Eddig minden rendbe ment. Végre Esztergom, ez a régi patinás királyváros. Már otthon készültem rá! Megnéztem a város honlapját. Jó-jó, nem volt svéd nyelven, de ez nem okozott problémát, mert az a nagyon sok kép, mindenről tájékoztatott. Már otthon eldöntöttem a látott képek alapján, mi mindent fogok megnézni. Beértem a városba, és a híd végén már láttam egy táblát, amit a képeken nem láttam, kibetűztem, valami FORGALMI REND VÁLTOZÁS volt ráírva. Nem tudom mit jelenthet, de biztos nem fontos, ha a város lapján nincsenek róla képek. Valami furcsa épület mellett mentem el, a GPS folyamatosan mondja, csak menjek előre. Valami baj van, ki van téve a zsákutca jelzés. GPS: előre-előre. Stop, behajtani tilos tábla! GPS: előre-előre. Finoman megütögetem, valami baja lehet, eddig olyan jól viselkedett. Megállok egy hídon. Előre nem lehet menni, jobbra zsákutca, balra oszlopok zárják az utat, a hídon tolatni nem lehet, GPS: előre-előre. Most már határozottan nagyobbat csapok rá. Kissé körülményesen megfordulok. A kedves itteni emberek mosolyognak rám. Hogy ezek milyen vidám emberek! Megyek visszafelé, a GPS hangosan kiabál, forduljak meg. Ütök, de nem hallgat el. Átmegyek valami híd alatt, a GPS elhallgat, aztán rákezdi, előre-előre. Megyek a folyó mellett, GPS: balra. Fordulok, GPS: balra, aztán kis idő után jobbra. Na végre, haladok. Valami furcsa, ezt az épületet, mintha már láttam volna. Zsákutca, híd, behajtani tilos, GPS üvöltözik: előre-előre.
2007 augusztus 19. Itt körözök a városba. A GPS összetörve. Érdekes emberek laknak erre. Nagyon segítőkészek. Megkérdezem, hogyan jutok el a szállodába? Mutogatnak, de arra nem lehet menni, mert sok-sok behajtani tilos tábla állja az utamat. Este nagy tűzijáték, sok-sok sétáló ember.
2007 szeptember 30. Már nagyon sok ismerősöm van. Mosolyogva üdvözölnek, már a rendszámomon szólítanak. Van akitől ételt, van akitől italt kapok.
2007 november 20. Megszánnak. Menetközben lecserélik az elkopott gumijaimat, téligumikra. Nem adom fel. A szánakozó lakosok, meleg ruhákat és hideg élelmet dobnak be a kocsim kitört ablakán. Ejnye, mintha egyre idegesebb lennék, ezt az üveget is miért törtem ki?
2007 december 24. Apró kis fenyőfákat adnak be az ablakomon, érdekesen feldíszítve. Már nagyon szeretnék kitörni ebből a keringésből. Elhatároztam, nekimegyek egy falnak, és akkor majd elviszik a kocsit megjavítani, onnan meg már csak megtalálom a hazavezető utat.
2008 január 30. A kocsi kész, elindulok. Nem merek senkit megkérdezni merre menjek, mert ha ketten vannak, rögtön összevesznek, hogy nem is úgy kell menni, és közben valami cseresznyést, vagy valami meggyest emlegetnek.
2008 február 28. Feladom. Végrendelkezem. A naplómat begyömöszölöm egy üvegbe, hogy majd a folyó mellett elhaladva bedobjam a vízbe. Meg kellene tanulnom magyarul. Azt már tudom hogy „KURVA ANYJÁT”, mert azt nagyon sokszor hallottam, de nem tudom mit jelent. Álltalába mérgesek mikor mondják. És ha megkérdezem miért van ez a sok behajtani tilos tábla, mérgesek lesznek és mutogatnak, meg mondják az említettet. Nagy-nagy jégtáblák úsznak a folyón! Megmenekültem! Egy ragyogó ötletem támadt! A kocsimmal felhajtok egy nagy jégtáblára, és elmenekülök! Itt didergek, mindennek vége. Ez az út is egyirányú, nekem végem! Aki megtalálja a naplómat, értesítse a családomat, meg a kedves esztergomiakat, hogy az egyirányú táblák áldozata lettem.

Utolsó üdvözlettel: Erik

Felhasználási feltételek és adatvédelmi nyilatkozat | Moderálási alapelvek | Médiaajánlat | Impresszum