Fúvószenekar a távoli Ausztráliából - Térzene a Bazilikánál, hangverseny Dorogon

Fúvószenekar a távoli Ausztráliából - Térzene a Bazilikánál, hangverseny Dorogon

2015.09.14. 10:28

A táti Musik-Land Utazási Iroda szervezésében a több mint 24 órás repülés után, szeptember 20-én, vasárnap érkezik hazánkba John Blyth egyesületi titkár vezetésével a Sydney közelében  található Leichhardt város fúvószenekara.

Az 1988-ban alapított Leichhardt Celebrity Brass  tagjai Raae Forrester zenei igazgató vezénylésével szeptember 27-én (vasárnap), 11 óra 30 perces kezdettel térzenét játszanak az Esztergomi Bazilikánál.  A kiváló  ausztrál zenészek még az nap Dorogra látogatnak. A József Attila Művelődési Házban 17 órai kezdettel, a Zagyi István karmester által dirigált Dorog & Tát Fúvószenekar társaságában adnak közös hangversenyt. A koncert befejezéseként a két zenekar tagjai néhány számot együtt fognak eljátszani. A hangverseny színvonalas szórakozási lehetőséget ígér a fúvószenét kedvelők egyre nagyobb táborának. A Musik-Land Utazási Iroda valamennyi rendezvényére, így erre is, a belépés díjtalan.

 

A 30 fős zenekar a koncertkörútja során 22-én Sopronban, 25-én Budapesten, a Halászbástyán, 26-án Párkányban, a Városi Napok rendezvényen,  29-én Balatonfüreden, 30-án pedig Bicskén ad önálló koncertet.

 

Kéthetes programjuk során az ausztrál vendégek megismerkednek Budapest, Balaton és a Dunakanyar nevezetességeivel. Természetesen ellátogatnak a pusztára, megtekintik a középkori lovagi tornát és részt vesznek egy hangulatos pince-partin is.

Még nincsenek kommentek :(