Remete és panel nyert a pályázaton
Kultúra
2015. szept. 11.

<p style="text-align: justify;">Szeptember 10-én a közönség intenzív érdeklődésével nyílt meg a Digitális pillanatok elnevezésű tárlat. A Féja Géza Közösségi Ház galériájában megtartott megnyitó egyben díjátadó is volt, hiszen a kiállításon a VI. Komárom-Esztergom Megyei Fotópályázatra jelentkezők alkotásaiból készült kollekciót nézhették meg az érdeklődők.</p>

A Digitális pillanatok című fotótárlat megnyitóján köszöntőt mondott Romanek Etelka polgármester és Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke. A kiállításra bekerült munkákat Mónos Gábor fotóművész, a zsűri elnöke méltatta, elemezte röviden.

 

 A megyei fotópályázatra 32 pályázótól közel háromszáz fotó érkezett be, ezek közül a zsűri harminckettőt tartott kiállításra méltónak és ebből 15-öt ismert el díjakkal. A pályázók több – portré, táj és épület, természet, környezet illetve vegyes – kategóriában adhattak be fotókat.

 

Emberábrázolás, portré kategóriában Gál Cecília Remete című képe lett a legjobb, a táj és épület kategóriában pedig Tóth-Piusz István Panel című alkotását értékelte legtöbbre a zsűri.  Aki a virágot szereti című fotójával Mráz Edina lett a természet kategória elsője, Tóth-Piusz István pedig a környezet kategóriában újrázott November végén című kompozíciójával. Az egyéb kategóriában Bartók Andrásné Gyöngyvér A szép Galathea című alkotása lett a legjobb.

 

A fotókiállítás a Féja Géza Közösségi Házban szeptember 21-éig, majd az esztergomi Művelődési Házban október 5-éig lesz megtekinthető.

 

/Féja Géza Közösségi Ház/

(forrás)