Ismét kevesebben lettünk!

Ismét kevesebben lettünk!

2015. 09. 08. 18:31

Rohamosan fogy az ország lakossága, és esik Esztergom népességszáma is. A múlt héten kiadott Közigazgatási Helynévkönyv szerint a város lakossága az előző évekhez képest nagyobb ütemben csökkent.

Bár a köznyelvben makacsul tartja magát a 30 ezres Esztergom, a város lakossága hivatalos népszámláláson csupán évtizedekkel ezelőtt, a ’80-as években haladta meg a mitikus küszöböt. Az 1990-es népszámlálás alkalmával 29 841-es voltunk, 2001-ben már 800 fővel kevesebben éltek Esztergomban, míg a 2011-es felmérés alkalmával 28 759 főt regisztráltak a városban.

 

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) idei közigazgatási helynévkönyve szerint a város lakossága 28 102 fő. Ez 1,1 százalékos csökkenést jelent a tavalyi adatokhoz képest. Szinte borítékolható, hogy jövőre 28 ezren sem leszünk.

 

Az Esztergomi Járás népessége is nagyobb mértékben csökkent az előző évekhez képest. Míg tavaly 92 341 fő lakott a járásban, most 91 506-an élünk Esztergomban és közvetlen környezetében. Jelentősebb főveszteséggel Esztergom és Lábatlan nézhetett szembe a mögöttünk hagyott időszakban, illetve Dömöst és Nagysápot érintette érzékenyebben a népességszám változás. Számottevő növekedésről egyik település tekintetében sem adhatunk hírt.

 

Esztergomban a járási átlagokhoz, illetve a megyei százalékokhoz képest is gyorsabban fogy a lakosság a KSH adatai szerint. Az előző években még fordított tendenciát tapasztalhattunk.

 

A legfrissebb adatok szerint Esztergom a 40. legnagyobb város Magyarországon. A 30 ezer lakos körül mozgó települések sorában Kazincbarcika, Gyöngyös és Salgótarján lakossága csökkent az esztergominál is nagyobb mértékben. 2014-ben még nálunk volt a legkisebb a fogyás mértéke az általunk mélyebben is feltérképezett 30 ezres városok kategóriájában.

 

Fontos leszögezni, hogy a most nyilvánosságra került adatok csupán becslések, a 2011-es felmérés bázisán a természetes népmozgalmi (élve születési, halálozási) statisztika, illetve a  belföldi és nemzetközi vándorlás adatainak felhasználásával továbbszámított népességszámok; a lakosság létszámáról és összetételéről csupán a tíz évente esedékes népszámlálások alkalmával kaphatunk pontos képet. Legutóbb 2011-ben végeztek népszámlálást, a következő nagy összeírásra pedig még bő öt évet várnunk kell, addig csupán a KSH éves összesítéseiből tudjuk megbecsülni a város lakosságát.

Eredeti méret

2015. 09. 15. 5:09

Miből gondolná valaki, hogy őstörténetünk kivétel lenne? Had ne említsem annak idején a  Tárihi Üngürüsz körül kialakult cirkuszt, amikor kiderült, hogy ilyen is van. 

 

"

Eltitkolt őskrónika?

Ha az ember őstörténeti témában keresgél a világhálón, akkor hamar bele fog botlani a Tárih-i Üngürüsz című, a magyarok történetét feldolgozó krónikába. Ha rákeresünk a megfelelő Wikipedia-cikkre, akkor ott számtalan tévedést és félreértést olvashatunk a művel kapcsolatban, többek között azt is, hogy a mű részletes kritikai feldolgozása „a mai napig nem készült el”. Csakhogy ez az állítás 1996, vagyis a Tárihi Üngürüsz Hazai György nevével fémjelzett kritikai kiadásának megjelenése óta nem igaz. (Fakszimile kiadása, német fordítással, 2008 óta elérhető). Jelen írásomban a tudományos feldolgozások eredményeit vetem össze azokkal az alternatív történelmi magyarázatokkal, amelyek a neten keringenek."

 

Tovább itt:

http://tenyleg.com/index.php?action=recordView&type=places&category_id=3115&id=1178146

 

 

Mert a tények makacs dolgok, nemdebár?

 

2015. 09. 15. 0:29

kényszerítésről nincs szó. Vannak sokan, akiknek nincs munkájuk, de eközben Győrben nincs olyan szakma, amiből ne lenne munkaerőhiány.”

 

Konkrét esetről írtam, személyiségi okokból a megfogalmazást semlegesítve. Húzó ágazatról van szó, ahol most éppen soha nem látott lehetőségek nyílnak, „hangsúlyozta” egy nagy ember. Akiről írtam az elérhető legmagasabb szakmai fokozattal, dokumentált eredményekkel, több nyelv ismeretével rendelkezik. Nem akart külföldre menni, pedig eredményei alapján hívták. Majd megszüntették a munkáját, más munkahelyekre nem vették fel, illetve ún. túlképzett. Egy ilyen szakmában viszont pörögni kell, nem lehet leállni hosszabb időre. Ezért írtam, hogy ő kénytelen volt külföldre menni, amelyre az itthoni körülmények kényszerítették. Amiről írsz kétségtelenül létező jelenség, de egy nemzet csak magas hozzáadott értékű tevékenységből tud felemelkedni, ahogy itt a szeretgomon is számtalan alkalommal megbeszéltük. Ilyen munkahelyekből meg a példa alapján kevés van, legalábbis azon a szakterületen. Ő is egy fajta gazdasági kivándorló, de nem a magasabb jövedelemért, hanem a munkahelyért, megélhetésért kénytelen volt kimenni.

 

 

 

2015. 09. 15. 0:24

Mutasd meg légyszíves, milyen más országok, kultúrák ha úgy tetszik kincseit találod meg magyar múzeumokban.”

 

Bocsáss meg történelmi vitákba nem bonyolódok. Csupán a véleményem írtam le történész szakemberek által összeállított olvasmányaim alapján, a kalandozások korának nevezett történelmi időszakról. Erről velük kellene tudományos vitát folytatnod! Szakmám egzakt tudományokhoz kapcsolódik, ahol mondjuk a matematikáról, logikáról nem vitatkozunk, hanem alkotásra használjuk.Ugyanakkor számomra nem logikus, hogy ezer év után is fennmaradó múzeumi kiállítási tárgyakat raboljanak, vagy korszakokon át, történészeink nemzetünk lejáratására találjanak ki forrásokkal alátámasztott történelmet. Persze ez is csak vélemény, és nem állítás.

2015. 09. 14. 22:20

2015. 09. 14. 22:15

Szomorúan kell mindig megállapítanom, hogy a mennyiség csökkenése nem csap át a minőség növekedésébe...

2015. 09. 14. 21:48

Kedves Mina!

 

Nem, szerencsére senki és semmi nem kényszerít senkit az ország elhagyására. Tehát nem az a helyzet, mint Kádár idején, hogy voltak, akik a börtön alternatívájaként kaptak útlevelet.

Aki elmegy, azért megy el, mert még egyelőre a határok az uniós polgárok számára nyitva vannak, és hála Isten, hogy nyitva vannak, és lehet menni az Unión belül, ahová csak akarunk. Az elmúlt 100 év történetét ismerve, nem ismerek ehhez fogható politikai innovációt.

De kényszerítésről nincs szó. Vannak sokan, akiknek nincs munkájuk, de eközben Győrben nincs olyan szakma, amiből ne lenne munkaerőhiány. Egyszerűen a cégek már nem tudnak bővíteni, nincs kit felvegyenek. Sopronban azért zárt be egy magyar KKV, mert a magasabb fizetés miatt mindenki a határ túloldalára jár dolgozni. De egyiküket se kényszeríti erre senki.

De a Vedres Puci által idézett Gaál Petra nem is erre hivatkozott, hanem arra, hogy Magyarországon nincs szabadság. Erre válaszoltam a kelet-londoni példával. Ott ennek különös jelentőséget ad az alkotmány hiánya, mert ezáltal a sharía is a brit precedensjog részévé válik. És amennyire erőszakosak a muzulmánok, hamarosan Nyugat-Európa nagy részén csadorban kell járniuk a nőknek. Az ott élő magyaroknak is. Svédországban már miniszoknyát se lehet felvenni akárhol, mert tekintettel kell lenni a muzulmán férfiakra. Na, én azért maradok a pesti miniszoknyás csajoknál - amíg még vannak...

 

Nagy tisztelettel:

 

Besze János

 

 

 

2015. 09. 14. 19:17

 

 

Ez a jövőt oly tisztán és élesen látó államférfi, a jövő generációját figyelmeztetve, elfelejtette hozzátenni. Be aware!!! "Not everything you read in the history books are true"

Az ő elnöklése alatt zajlódó polgáháború 620.000 amerikai katona éltét követelte. Majdnem annyi, mint az utána következő háborúk összesen.

Talán nevezhetnénk ezt a háborút a modernkori globalista törekvések első sikerének.( Bár én a "Nagy francia forradalmat" is ebbe a kategóriába sorolnám.)

Érdekes módon a háborút vesztett "Dél" az, ahol a mai Egyesült Államok gyökerei még megtalálhatók., észlelhetők.

2015. 09. 14. 15:18

2015. 09. 14. 15:05

Nos, én egyáltalán nem erre utaltam, hanem őseink kalandozásaira más országok földjén. Innen a Kárpát-medencéből, azokat végigraboltunk, a zsákmánnyal meg dicsőséggel hazatértünk. Akkor ez volt a népszokás, mi sem voltunk ártatlan bárányok.  

 

Nos, én ezt egyáltalán nem így tudom. Természetesen tisztában vagyok vele, hogy ezt a hazugságot sújkolják tanulásra vágyó fiataljaink fejébe, de.

Először is a Kárpát-medencében élő Avarokat rabolták folyamatosan a Frankok, Germánok és egyebek. (Avarok, akik egyébként nem nevezték magukat annak. Ez az elnevezés és e névnek a nem megfelelő kontextusba való értelmezése is azt a célt szolgálja, mintha az "Avarok" egy tőlünk teljesen idegen kultúra és népcsoport lennének) 

Mutasd meg légyszíves, milyen más országok, kultúrák ha úgy tetszik kincseit találod meg magyar múzeumokban.

Viszont a nyugat-Európai múzeumok tele vannak a tőlünk és élődeinktől elrabolt kincsekkel.

A tények bizony makacs dolgok.

Végül pedig az úgynevezett kalandozások, pont azért történtek, hogy vissza vegyék, ami még lehetséges.

Azt sem szabad elfelejteni, hogy ezeknek a TŐLÜNK elrabolt kincseknek, nem csak arany, hanem számunkra, az az elődeink számára komoly szakrális értéke is volt.

Ugyanis elődeink még nem voltak megfertőzve ezzel a materialista, liberális szemlélettel.

2015. 09. 14. 9:51

A Magyart a Kárpát-medence szülte, őshonos még akkor is, ha időnként kivándorolt nagy számban, majd visszatért.

 

Nos, én egyáltalán nem erre utaltam, hanem őseink kalandozásaira más országok földjén. Innen a Kárpát-medencéből, azokat végigraboltunk, a zsákmánnyal meg dicsőséggel hazatértünk. Akkor ez volt a népszokás, mi sem voltunk ártatlan bárányok.  

 

2015. 09. 10. 1:54

 A nagyobb tragédia inkább az, hogy most esze ágában sincs itt letelepülni senkinek. Még a saját fiataljainknak sem.

 

Azért azt nem mondanám, hogy esze ágában sincs most senkinek letelepedni, sokan nagyon szivesen letelepednének Magyroszágon.

A fiataljaink pedig azért mennek el, mert  25 éve nem az történt, aminek történnie kellett volna.

 

 

Gilbert: There is one difference. In a democracy, the people have some say in the matter through their elected representatives, and in the United States only Congress can declare wars.
Göring: Oh, that is all well and good, but, voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

 

Igen ezt nagyon sokan sajnos még most sem értik

2015. 09. 10. 1:32

A magyar nemzet egyik legnagyobb problémája jelenleg a kivándorlás és az elöregesedés.

 

 

Igen én is ezt mondtam, csak másképpen. Az elöregedés az természetes, azért szembetűnő, mert nics elég "utánpótlás." Több az öreg, mint a fiatal.

 

A bevándorlás jelenleg nem létező probléma, invázió meg nem minket fenyeget.

 

Ez így lenne ahogy mondod, ha nem próbálnánk megállítani őket, hanem segíteni, hogy minél előbb elérjék útjuk célját.

 

Anno meg a keresztény nyugaton azért imádkoztak, hogy a magyarok nyilaitól ments meg uram minket. Jó messziről érkezett invázió voltunk.

 

A Magyart a Kárpát-medence szülte, őshonos még akkor is, ha időnként kivándorolt nagy számban, majd visszatért. Árpád bejövetele amit honfoglalásnak neveznek az utóbbi néhány száz évben, a legutóbbi honvisszatérés volt. Erre már rengeteg bizonyíték van.

Arra is rengeteg bizonyíték van hogy az Árpádkori sírokból, nagy számban kerültek elő mellkeresztek. tehát a kereszténységet sem a Nyugattól kaptuk, hanem magunkkal hoztuk. 

Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy a M.T.A.-nak teljesen más az állásfoglalása, na valjon miért? Meg kell nézni, hogy kik ülnek ott, és miért?

Az egész XX. századi történelemkönyvek tele vannak hazugságokkal, semmi sem változott e téren sem az elmúlt 25 évben.

Miből gondolná valaki, hogy őstörténetünk kivétel lenne? Had ne említsem annak idején a  Tárihi Üngürüsz körül kialakult cirkuszt, amikor kiderült, hogy ilyen is van. 

 

 

2015. 09. 10. 0:00

A magyar nemzet egyik legnagyobb problémája jelenleg a kivándorlás és az elöregesedés. A bevándorlás jelenleg nem létező probléma, invázió meg nem minket fenyeget. Anno meg a keresztény nyugaton azért imádkoztak, hogy a magyarok nyilaitól ments meg uram minket. Jó messziről érkezett invázió voltunk.

2015. 09. 09. 23:46

A kivándorlás kényszerűség és nem olyan szabad lakóhelyválasztás amelyhez bármilyen értelemben gratulálni lehet.

Ha valakinek nincs munkahelye, magas iskolai végzettsége, nyelvismerete, elért eredményei ellenére, egyébként el sem akarna menni, csak Márait tudja hajtogatni: Nem én hagytam el a hazámat, hanem ő hagyott el engem.

2015. 09. 09. 22:13

Ha leszámítjuk ezt a jelenleg zajló inváziót, ami kezelhetetlen problémával fogja szembesíteni rövid idő alatt egész Európát, az európai őshonos népek fogyása akkor is egy hatalmas probléma, a benne élő nemzetek számára.

Semmi olyasmi nem történik, amiről te beszélsz. Ez nem invázió. Őshonos népek meg gigaLOL. Eleve a honfoglalás korában itt élt és beolvadt egy rakás nép: avarok, frankok és szlávok akik ezt mind kikérnék maguknak. Már az Árpád-korban vallonok, olaszok is jöttek, igaz, nem nagy számban, de például pont Esztergom lakosságának a felét simán kitették. Aztán ha csak a nagyobb beköltözéseket soroljuk fel, akkor is figyelembe kell vennünk, hogy a 11. századtól már elkezdtek betelepülni kun népcsoportok az ország északabbra fekvő vidékére (feltehetően ők voltak a palócok ősei), majd a 13. századtól ugye egy nagyobb kun betelepedés történt (és azt már korábban megbeszéltük, hogy a kunok török eredetű nomád népcsoport). Aztán jöttek a jászok, egy észak iráni eredetű népcsoport, akik szintén ebben az időben telepedtek le a mai Jászság területén. A török háborúk elől menekülve a 15. századtól dél felől települtek be szlovén, horvát, szerb népcsoportok. A 17. század folyamán örmények jöttek az országba, akik a hazájukból menekültek el, szintén hasonló módon, ahogy most a szíriaiak menekülnek. Párszáz évente a Kárpát medencében van ilyen jövés menés, több tízezer/százezer ember letelepül, megtanulja az itteni nyelveket, beolvad, mert más opciója a hosszútávú együttélésnek nincs (a polgárháború meg sosincs érdekben az elitnek). 2-3 generáció az egész és már fel sem ismered, hogy egy-egy családnév milyen eredetű. A nagyobb tragédia inkább az, hogy most esze ágában sincs itt letelepülni senkinek. Még a saját fiataljainknak sem.

 

Amúgy meg:

 

GöringWhy, of course, the people don't want war. Why would some poor slob on a farm want to risk his life in a war when the best that he can get out of it is to come back to his farm in one piece? Naturally, the common people don't want war; neither in Russia nor in England nor in America, nor for that matter in Germany. That is understood. But, after all, it is the leaders of the country who determine the policy and it is always a simple matter to drag the people along, whether it is a democracy or a fascist dictatorship or a Parliament or a Communist dictatorship.
Gilbert: There is one difference. In a democracy, the people have some say in the matter through their elected representatives, and in the United States only Congress can declare wars.
Göring: Oh, that is all well and good, but, voice or no voice, the people can always be brought to the bidding of the leaders. That is easy. All you have to do is tell them they are being attacked and denounce the pacifists for lack of patriotism and exposing the country to danger. It works the same way in any country.

 

Valamiért ez a wikipedia lap se lett lefordítva magyarra: https://en.wikipedia.org/wiki/Fear_mongering talán még magyar neve sincs ennek. Félelemre uszítás? Létezik ez?

2015. 09. 09. 20:43

Bizony szomorú valóság ez, de ismerve a tényeket, nem meglepő.

Persze ez nem csak Magyarország problémája, hanem az egész nyugati világ hasonló problémával néz szembe. Nyugaton mondjuk nem a kivándorlás miatt fogynak az "őslakosok" hanem mert nem születik elég gyerek. Magyarországon ugyanezt a problémát megtetőzi a kivándorlás.

Ha leszámítjuk ezt a jelenleg zajló inváziót, ami  kezelhetetlen problémával fogja szembesíteni rövid idő alatt egész Európát, az európai őshonos népek fogyása akkor is egy hatalmas probléma, a benne élő nemzetek számára.

A Közép és Kelet-Európából Nyugat felé való kiáramlás, nyugaton talán elhnyújtaná egy kicsit a demográfiai összeomlást, de ha ezt az idegen fajok és kultúrák ivázióját képtelenek lesznek megllítani, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy "armageddon" megkezdődött.

Persze van ennek egy másik aspektusa is, ahogy egyéneknek, úgy népeknek és nemzeteknek is van karmájuk. 

A jelenlegi állapotokat Közel-Keleten, Afrikában és részben Távol-Keleten A nyugat hozta létre, úgy hogy a természet forrástörvénye szerint, a fagyi vissza nyal.

Magyarország Európa közepén van, és nem Keleten. Kérdem én miért Európa közepén kéne meghúzni az európai határt?

Miért kellene Magyarországnak pajzsként védeni ismét az úgynevezett erópai értékeket (ami nem létezik) meg a nyugati kerszténységet ami teljesen letért a Jézusi útról.

Magyaroszágnak most egy dolga lenne, amilyen simán csak tudja, segítse ezt az emberáradatot a déli határtól a nyugati határig, hiszen feltartóztatni úgysem lehet.

Szerencsére a Magyar nemzet karmája rendben van, erkölcsi tőkével rendelkezünk. Nem tartottunk gyarmatokat, nem csináltunk Trianont másoknak.

 

2015. 09. 09. 7:36

Kedves Petra!

 

Gratulálok! Jól választottatok!

 

http://www.mrctv.org/blog/sharia-patrols-harassing-citizens-london-belgium-sweden

 

http://www.thestatelyharold.com/#!Sharia-Law-officially-On-Trial-in-Barking-East-London-BarkingSharia/cmbz/5557612e0cf298b2d3c093c0

 

Új lakóhelyeteken szerencsére semmi sem veszélyezteti a szabadságotokat.

 

Nagy tisztelettel:

 

Besze János

 

2015. 09. 09. 6:17

Azért költöztünk el...

 

"Szenvedélyes, felkavaró és végtelenül szomorú sorokat közlünk itt civil szövegként. Írója, Gaál Petra engedélyével vesszük át a Facebookról, és – rövidítve, szerkesztve – adjuk közre a 168 Órában. Nem kommentáljuk. Aligha tévedünk, amikor megkockáztatjuk: bőviben leszünk a reflexióknak, az egyetértő vagy vitázó véleményeknek, mert ez a téma biztosan nem fogja hidegen hagyni az olvasót."

 

http://www.168ora.hu/itthon/kivandorlas-magyarorszag-138640.html