Szentgyörgymező Méz körüli pályára áll
Kultúra
2015. szept. 1.

<p><span>A Szentgyörgymezői Olvasókör idén szeptemberben is megtartja az eddig nagy sikerrel megrendezett Méz Napot, melynek keretében sor kerül a "Mézes édességek versenyére", illetve a óvodások számára rajzpályázatot hirdetnek, melynek témája a "Méz és a méhek".</span></p>

A 8. Méz-Nap-ot szeptember 19-én, szombaton rendezik meg a Szentgyörgymezői Olvasókörben. Az ünnepi alkalmat mézvásár, mézkóstolás, szakmai és népszerűsítő programok, illetve családi programok teszik színessé.

 

A részletes program

 

 

A programokhoz szervesen kapcsolódik az óvodások részére meghirdetett rajzverseny, amelynek központi témája a "Méz és a Méhek". A kiírás szerint a rajz mérete minimum A/4-es és maximum A/3-as lehet, tetszőleges technikával készülhet. A szervezők kérik, hogy a rajz hátoldalára tüntessék fel a gyermek nevét, korát, címét és a család telefonszámát. Gyermekenként két rajzot mellékelhetnek a nevezők.

 

Beküldési határidő: szeptember 14.

Beküldés helye: Szentgyörgymezői Olvasókör

 

Ezen a napon rendezik meg a "Mézes édességek versenyét" is. A megmérettetésen való részvétel feltételei:

  • Sütemény receptje jelentkezéskor (szeptember 15-ig, akár e-mailben is)
  • Egy tepsi mézzel készült sütemény megfelelően tálalva
  • A sütemény behozatala szeptember 19-én 12.15 és 12.45 óra között (Helye: Prímási Pince)

 

Jelentkezési határidő: recept leadásával együtt: 2015. szeptember 15., kedd, személyesen 20 óráig a Szentgyörgymezői Olvasókörben, vagy éjfélig e-mailben az sz.olvasokor@gmail.com-on.

 

Szponzori díjakkal jutalmazzák a legjobbakat. A közönség 100 forintos kóstolójeggyel kóstolhat. A kóstolójegyből származó bevétel a versenyzőket illeti. Bővebb információ személyesen az olvasókörben kérhető, illetve telefononon a  06-33-413-464, a 06-30-355-4243, a 06-30-355-3150 vagy a 06-30-300-8041-es számokon. E-mailben pedig sz.olvasokor@gmail.com-on érdeklődhet.

(forrás)