Nácik masíroznak majd Esztergom utcáin: figyeljen a belvárosban!
Kultúra
2015. aug. 7.

<p>Ugyanis augusztus 9. és augusztus 13. között az X Company című kanadai kémsorozat epizódját forgatják Esztergomban. A megtörtént események alapján íródott forgatókönyv a második világháború idején játszódik, zömmel a németek által megszállt Franciaországban. </p>

 

Az immár második évadot forgató stáb Esztergom Vízivárosi részét választották, a forgatás hétfőn, augusztus 10-én kezdődik és augusztus 13-ig tart. Az érintett területen a gyalogosforgalmat nem érinti a forgatás, a felvételek ideje alatt lehet számítani esetenként rövid, néhány perces korlátozásra.


A gépjárműforgalom elől viszont a forgatás időszakára lezárják a területet, a forgatócsoport tájékoztatása szerint az ott lakók informálása ezzel kapcsolatban megtörtént.

Lezárásra, illetve korlátozásra kerülnek a következő közterületek: Mindszenty tér, Pázmány Péter, Berényi Zsigmond, Katona István, Liszt Ferenc utcák, József Attila tér, Kis Duna sétány, Vasas pálya melletti parkoló.

 

A jelenetek részben nappal, részben éjszaka kerülnek rögzítésre. A film 2. világháború idején játszódik. Néhány alkalommal lövés hangeffektusra, illetve német katonai ruházatok, fegyver utánzatok megjelenésére számítani lehet.

 

A forgatás miatt a környéken a megadott időszakban és a helyeken forgalmi rendváltozás lesz, 2015. 08. 09-én 06:00 órától - 2015. 08. 13-án 10:00 óráig.

 

(forrás)