Családi múzeumozás a Dzsámiban a hétvégére
Kultúra
2015. aug. 6.

<p>Minden hónap elejét családi programokkal köszöntik az esztergomi múzeumok, a hétvégén a Dzsámiban barangolhatunk végig Esztergom török korszakán, felelevenítve a város 1543-as elfoglalását is.</p>

 

További programok:

 

A Vármúzeumban szeptemberben az Árpád-kor vagy Vitéz János palotája jelenik meg.  A Duna Múzeum októberben a vízi történelmünkről ad képet, majd novemberben a Balassa Múzeum a Látványtár hajógyűjteményét állítja középpontba. A sort a Keresztény Múzeum decemberi adventi készülődéssel zárja. Tehát szépen láncra fűztük a kalandokat, amelynek eredeti ötlete Szakálos Éva, Prantner Ivett, Vereckei András múzeumpedagógusoktól származik, majd az első felkínált pillanatban csatlakozott hozzá a többi résztvevői is.

 

Ez a program egyfajta kedvcsináló a múzeumtól idegenkedők számára is. Játék, amely lehetőséget ad arra, hogy a családok, barátok együtt próbálják ki magukat, de közösségépítő mindenképpen. A múzeumok bemutathatják szórakoztató arcukat, a látogató pedig rácsodálkozhat azokra a kulturális értékekre, amelyek mellett nap mint nap elhalad. Babits Mihály szavaival élve: „Múlt nélkül nincs jövő, s mennél gazdagabb a múltad, annál több fonálon kapaszkodhatsz a jövőbe.”

(forrás)