Ahol szem, száj, fül nem marad inger nélkül - Ízek, Korok, Hangulatok fesztivál idén is!
Kultúra
2015. júl. 31.

<p>Koncertekkel, kulináris kalandozásokkal és letűnt történelmi korok hangulatának megidézésével kezdődik az esztergomi ősz, hiszen az Ízek, Korok, Hangulatok kulturális és gasztrofesztivál 2015-ben is kitárja kapuit.</p>

ÍZEK...

Gasztronómiai kalandozás, kulináris élvezetek, főzőverseny, vásári finomságok, vadak, halak, s mi jó falat.

KOROK...

Történelmi kitekintés, hagyományőrzés, középkor, török vész, minden évben új meglepetés

HANGULATOK...

Tánc, zene, koncertek, bemutatók, gyermekprogramok, határokon átnyúló barátságok.

 

 

Ez az Ízek, Korok, Hangulatok Kulturális és Gasztronómiai Fesztivál, mely idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre Esztergom történelmi városrészében, a Vízivárosban. Szeptember 4-­6. között a Mindszenty teret, Kis­Duna sétányt és az Erzsébet parkot visszarepítjük az időben, I. Mátyás király és a reneszánsz virágkorának idejére. A kornak megfelelő hagyományőrző csapatok bemutatói és a hétköznapi életet megjelenítő táborkép várja az érdeklődőket, e mellett a vadászhagyományok megismerésére, lovaglásra és íjászkodásra is lehetőség nyílik. A színpadon egész nap népzenei, tánc és könnyűzenei koncertek, a magyar zenei élet kiemelkedő képviselőivel. A több száz méter hosszú kézműves vásártér szem és száj ingerét egyaránt kielégíti, valamint az egész hétvége alatt tartó foglalkozások, bemutatók és gyermekprogramok garantálják a különböző korosztályok szórakozását.

 

A rendezvény második napján, szeptember 5-­én ismét keressük a város ételét! A harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Esztergom Étele Főzőverseny a tájjellegű étel hiánya miatt indult útjára. A versenyzők családi recept vagy saját kreativitás alapján készítik az ételeket, melyet szakmai zsűri bírál, a győztes pedig egy évig viseli a megtisztelő címet, valamint több helyi étterem étlapjára kerül a fogás. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség és a Magyar Konyha által támogatott verseny idén a gasztronómia különböző szegmenseivel bővül; szakmai kiállítók, előadások, workshop és GasztroBlogger találkozó várja a téma iránt érdeklődőket.

 

A rendezvény minden programja ingyenes!

 

Az Ízek Korok Hangulatok ­programja:

 

Szeptember4.

20:00                Takács Nikolas

22:00                Wellhello

 

Szeptember 5.

20:00                Mystery Gang

22:00                Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar

 

Szeptember 6.

20:00                Cimbaliband

22:00                Zanzibár

 

 

További információ

Web: www.izekkorokhangulatok.hu

Facebook: https://www.facebook.com/izekkorok?fref=ts

(forrás)