Elcsípték a kórházi tolvajt
Bulvár
2015. júl. 23.

<p>A kertvárosi férfi eleinte élelmiszereket lopott, majd a bolti ár feléért passzolta azokat tovább, később az esztergomi kórház kórtermeiből sem távozott üres kézzel.</p>

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság egy 33 éves Esztergom kertvárosi férfival szemben. A gyanú szerint P. J. 2015 februárja és áprilisa között három alkalommal lopott élelmiszert különböző esztergomi üzletekből, amelyeket később a bolti ár feléért eladott. A férfit 2015. július 17-én hallgatták ki gyanúsítottként az esztergomi nyomozók. P. J. mindhárom bűncselekmény elkövetését elismerte. Az ellene folytatott büntetőeljárást a rendőrség 2015. július 21-én befejezte, és vádemelési javaslattal továbbította az Esztergomi Járási Ügyészségnek.

 

A büntetőeljárás alatt gyanú merült fel arra vonatkozóan, hogy a terhelt más bűncselekményeket is elkövetett. Amikor a rendőrök folytatólagosan kihallgatták gyanúsítottként, bevallotta, hogy korábban három alkalommal tulajdonított el készpénzt és ékszereket az esztergomi kórházból. P. J. akkor surrant be a szobákba, amikor azok üresek voltak, vagy a betegek aludtak. Az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya ezek miatt újabb büntetőeljárást indított vele szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

 

(police.hu)

(forrás)