Ezeken a helyeken frissülhet Esztergomban!
Környezetünk
2015. júl. 21.

<p><span>Július 24-ig, péntekig meghosszabbította a múlt héten életbe léptetett harmadfokú hőségriadót az országos tisztifőorvos. </span></p>

Fotó: Balázs Attila/MTI (illusztráció)

 

Az országos tisztifőorvos az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése alapján, figyelembe véve az Országos Közegészségügyi Központ ajánlását a 2015. július 17. (péntek) 0:00 órától 2015. július 20. (hétfő) 16.00 – ig kiadott harmadfokú hőségriadót július 24. (péntek) 24:00 óráig meghosszabbította az ország egész területére vonatkozóan. Ezeken a napokon a napi átlag hőmérséklet meghaladhatja a 27 fokot, ami fokozott óvatosságot követel minden állampolgártól saját és környezete egészsége érdekében.

 

A kánikulára való tekintettel a Széchenyi téren a volt Széchenyi étterem előtt párakapu működik. Vizet három helyen oszt az önkormányzat délelőtt 08.00-tól délután 16.00 óráig a Bazilikánál, a Lőrinc utcában a Pöttyös tér felé vezető átjáróban, valamint a Városháza előtt a Széchenyi téren. Friss ivóvízhez juthatunk az ivókutakból is: a Rákóczi téren az Árkádos ház előtt, a piacon további két helyen, a vasútállomásnál, a Kórházzal szemben, Szentgyörgymezőn a kerékpárútnál az új játszótér mellett, Kertvárosban az Eperjesi-Damjanich út találkozásánál, Pilisszentléleken pedig további két helyen.

 

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint a következő napokban ismét erősödik a nappali felmelegedés. A hétfői gyenge hidegfront után fokozódik a hőség az ország egész területén. A napi középhőmérséklet csütörtökön akár a 29 fokot is meghaladhatja. Csütörtöktől egy hazánktól északnyugatra veszteglő frontzóna befolyásolja időjárásunkat, és az Alföld kivételével elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Péntektől az említett frontzóna közeledése és a záporok, zivatarok miatt az északi, északnyugati országrészben már mérséklődik a nagy meleg. Az előrejelzés szerinti napi küszöbhőmérsékletek feletti hőmérsékletek mellett magas a páratartalom, emiatt fülledtebbnek érezhetjük az időt.

(forrás)