Bíróság elé állhatnak az esztergomi vandálok
Bulvár
2015. júl. 20.

<p><span>Karókat és oszlopokat dobáltak az úttestre a gyanúsítottak, bevásárlókocsit loptak egy esztergomi bevásárlóközpontból.</span></p>

Közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya a 18 éves K. Balázs és a 21 éves N. Dániel ellen. A gyanú szerint a két esztergomi férfi 2015. március 1-jén éjszaka egy esztergomi bevásárlóközpont pakolójából eltulajdonított egy bevásárlókocsit, valamint egy reklámtáblát. A gyanúsítottak a bevásárlóközpont közelében három, patkolóhelyet jelző vas rudat és egy furnérlemez táblát is elloptak, amiket a rendőrök a tettesek elfogását követően megtaláltak a bevásárlókocsiban. K. Balázs és N. Dániel a gyanú szerint a bevásárlóközpont közelében karókat és terelőoszlopokat húztak ki a földből, majd azokat az úttestre dobálták, ezzel veszélyeztetve a közúti közlekedés biztonságát. A két férfi gyanúsítotti kihallgatásán elismerte a bűncselekmény elkövetését.

 

Az ügyben folytatott büntetőeljárást a rendőrség 2015. július 16-án befejezte és bíróság elé állítási javaslattal küldte meg a Tatabányai Járási Ügyészségnek.

 

(police.hu)

(forrás)