Gőzerővel épül a dorogi Agora, szeptemberben már avatják is
Kultúra
2015. júl. 17.

<p>A bányászváros új közösségi terének építése az előre belengetett tervek szerint ütemesen halad, úgy tűnik, a korábban ígért céldátumot is tartani tudják.</p>

 

Jó ütemben halad Dorog belvárosában az új közösségi színtér, a Schmidt Sándor Agora építése. Ezekben a napokban elkészült a hátsó támfalat adó betonív-rendszer. A következő hetekben a térkövezési munkálatokat és a volt Schmidt-épület főhomlokzatának visszaállítását végzik el a szakemberek. Az agorát szeptember 5-én, a bányásznapon avatják majd fel. 

 

Az új többfunkciós közösségi téren vásárok, szabadtéri koncertek és más városi események kaphatnak majd helyet ősztől. A területen 25 parkolóhelyet is kialakítanak a szakemberek, azok elkészültéig szíves megértésüket kéri az önkormányzat! A tér hátsó, óvoda felőli végén a szabadidő hasznos eltöltését szolgáló parkot terveztek, ahol a szökőkút mellett óriási sakktábla, kártyaasztal, pihenőpadok várják majd az érkezőket. A Bécsi úttal párhuzamosan felépítik a Schmidt-házat idéző főhomlokzatot, és a szabadtéri színpadot. A pengefalon kap helyet Lévay Jenő Munkácsy-díjas művész Schmidt Sándort mintázó alkotása.

 

(dorog.hu)

(forrás)