Villanyszerelőnek öltözött a trükkös tolvaj
Bulvár
2015. júl. 17.

<p>Kantáros nadrágban, ampermérővel a kezében csöngetett be egy férfihoz a tettes, a villanyóra elévültségére hivatkozva csalt ki pénzt az idős bácsitól. A rendőrség a lakosság segítségét kéri.</p>

Az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya 11060/718/20015. bűnügyi számon lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást folytat ismeretlen tettes ellen, aki a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2015. július 15-én egy idős esztergomi férfi figyelmetlenségét kihasználva annak otthonából készpénzt tulajdonított el.

 

A grafikán látható férfi 13 óra körüli időben állt meg a sértett házának kapujában. Kantáros nadrágjában a bácsi villanyszerelőnek hitte az idegent, akinek a kezében még ampermérőre hasonlító műszer is volt. A villanyóra állását akarta leolvasni, ebben segített neki a sértett. A férfi ezután közölte az idős úrral, hogy a villanyóra „elévült”, amelynek cseréje 200.000 forint. Bementek a házba, a sértett pedig kifizette a pénzt. Mivel az álvillanyszerelő látta, hogy a bácsi honnan vette elő pénztárcáját és abban mennyi készpénz maradt, a fürdőszobába csalta az idős urat és elterelte a figyelmét addig, amíg a tettes társa a lakásból eltulajdonította a pénzzel teli pénztárcát.

 

A magát villanyszerelőnek kiadó férfi 40-50 év körüli, 170 centiméter magas, testes, őszes hajú. Társa 20-25 év körüli, normális testalkatú. Előbbiről grafika készült, ez alapján keresi őt a rendőrség.

 

Az Esztergomi Rendőrkapitányság kéri, aki a grafikán látható férfit felismeri, vagy a bűncselekménnyel, annak elkövetőjével kapcsolatban érdemi információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), vagy a 107, 112 központi segélyhívó számok valamelyikén. Bejelentés tehető továbbá a 34/517-777-es telefonszámon.

 

(police.hu)

(forrás)