Kiss-Rigó László visszatér a megyébe, kitüntetik a püspököt
Kultúra
2015. júl. 17.

<p>Országos utánpótlás labdarúgó edzőtábor színhelye lesz hétfőtől Bajót, a megnyitó ünnepségen részt vesz többek között Lisztes Krisztián, a Ferencváros egykori kiválósága is; Kiss-Rigó Lászlónak Bajótért címet adományoznak.</p>

Fotó: MTI

 

2015. július 20-án startol az U15-ös korosztály részére szervezett, két helyszínen zajló labdarúgó edzőtábor. A megye egyik hagyományosan nagy érdeklődéssel várt szabadidős rendezvénye Bajóton kezdődik és a gyulai Grosics Gyula Katolikus labdarúgó Akadémián ér véget. Az idei edzőtáborban összesen 30 fő vesz részt Komárom-Esztergom, Heves, Csongrád, Békés megyéből illetve Felvidékről.

 

A programok között a fociedzések és nemzetközi edzőmérkőzések mellett számos érdekes szabadidős tevékenység és program is szerepel. Az idei megnyitón jelen lesz dr. Simicskó István sportért felelős államtitkár, dr. Völner Pál miniszteri biztos, Popovics György a Komárom-Esztergom megyei Közgyűlés elnöke és Berényi József a felvidéki Nagyszombat megye alelnöke is. A megnyitó keretében dr. Kiss-Rigó László Szeged-Csanádi megyéspüspöknek a Grosics Akadémia alapítójának az idestova 10 éve tartó edzőtábor megszervezésében nyújtott segítségének elismeréséül Bajótért címet adományoznak. A megnyitóra ellátogat még Lisztes Krisztián a Ferencváros és a VFB Stuttgart illetve a Werder Bremen egykori kiválósága is.

 

A szervezők meggyőződése, hogy a sport nemcsak edzettséget ad, hanem pallérozza is a lelket, tartást ad, ami a jövő generációja számára kiemelten fontos. A közösen átélt élmények közösségé kovácsolnak és erősítik a Kárpát-medencei magyarság nemzeti összetartozását is. Az ország legkülönbözőbb pontjairól érkező edzőtáborozók közel tíz éve öregbítik a Komárom-Esztergom megyei Bajót és a Békés megye Gyula hírnevét is.

 

Az eseményt minden évben Bajót Község Önkormányzata és a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat rendezi meg a gyulai Grosics Gyula Katolikus Labdarúgó Akadémia szakmai támogatásával. Az esemény célja elsősorban a sportolás, a szabadidő tartalmas eltöltése, a közösségi kapcsolatok ápolása, de az sem mellékes, hogy minden évben egyre több résztvevő tehetségére is felfigyelnek az Akadémia szakemberei. Az idei edzőtábor fővédnöke dr. Kövér László az Országgyűlés elnöke.

(forrás)