Átjár ön Párkányba vásárolni vasárnap?
Gazdaság
2015. júl. 13.

<p>Esztergomiként könnyebb kibújni a korlátozás hatásai alól, hiszen csak át kell mennünk a Mária Valéria hídon, és már kényelmesen intézhetjük is hétvégi bevásárlásunkat. Él ön egyáltalán a lehetőségeivel, vagy teljesen leszokott a vasárnapi vásárlásról?</p>

Fotó: illusztráció (Vajda János/MTI)

 

Március 15-én lépett életbe a vasárnapi nyitva tartás tilalma, az immár többszörösen is szimbolikus dátumtól kezdve csupán azok az üzlethelyiségek tarthatnak nyitva, amelyek bizonyos kritériumoknak eleget tesznek. Esztergom különleges helyzetben van ebből a szempontból is, hiszen a várost csupán három oldalról érinti a korlátozás, a Duna másik partján vasárnap sem fordul meg a világ. Kíváncsiak vagyunk, hogy a kereszténydemokraták sarkallta törvény milyen módon változtatott az ön vásárlási szokásain. Egyáltalán átjár ön Párkányba vásárolni vasárnap?

 

Legutóbb az Új Szó készített kisebb volumenű riportot a határmente vásárlási szokásairól. Felméréseik szerint míg Komáromnál a forgalom érezhetően áttevődött a szlovák oldalra, addig Esztergom és Párkány esetében kevésbé tapasztalható eltolódás, a bevásárló-turisták a hét utolsó napján sem özönlik el a bevásárlóközpontokat.

 

(használati útmutató: belekattint az önnek kedves választ jelölő kör alakú kör alakú dobozkába, majd alul rákattint a VOTE kifejezésre, ezzel szavazott, az eredményeket pedig úgy nézheti meg, ha a Results feliratú gombra klikkel)

Átjár ön Párkányba vásárolni vasárnap?
Általában igen, Szlovákiára kapcsoltam hétvégenként
Eleinte igen, aztán teljesen leszoktam a vasárnapi vásárlásról
A párkányi boltok azóta többet akcióznak, így igen
Már pénteken és szombaton is Párkány az első úticélom
A törvény megszületése előtt sem vásároltam vasárnap
Párkányiként eddig Esztergomban vásároltam, most minden megfordult
Esztergomban is el tudom intézni a vásárlást, így nem
Sokkal drágább, így biztosan nem
Köszönöm, nem
Poll Maker
 
(forrás)