Hatalmas kedvezményekkel vár a Rejtélyek Háza!
Kultúra
2015. júl. 2.

<p style="text-align: justify;">A Rejtélyek Háza 2013 őszén kezdte meg működését Esztergomban, és azóta is a város egyik legkülönlegesebb kulturális szórakozását nyújtja szabaduló-szobákkal, szabadtéri nyomozós játékokkal és rejtélyes vacsoraestekkel. Mivel a szervezők mindig is a szívükön viselték, hogy minél többen megismerhessék a kikapcsolódás ezen formáit, ezért most egy héten keresztül a környékünkön élők hatalmas kedvezményekkel próbálhatják ki a ház szolgáltatásait.</p>

Mi is a Rejtélyek Háza?

A Rejtélyek Háza ideális hely azok számára, akik szeretik az izgalmat, és az élő logikai játékokat.  A Rejtélyek Szobája lényege, hogy erő és lexikális tudás használata nélkül, pusztán a logika segítségével legyenek megoldhatóak a kijutáshoz szükséges feladatok. Amire szükség van a cél eléréséhez: csapatmunka, kreativitás, jó megfigyelőkészség. Több, mint egy órájuk van arra, hogy a különböző logikai feladatok megoldásával eljussanak a résztvevők a szabadulás kulcsához, vagy felfedjék a szoba titkát.

 

Két, különböző tematikájú szoba közül választhatnak az érdeklődők: az egyik a MaffiaHáború, mely a ’20-as, ’30-as évek szerelmeseinek ajánlott, a másik pedig a Halloween Escape, mely a legsikeresebb, horrorisztikus hangulatú szabadulós játéka a háznak. Hamar kiderült, hogy Rejtélyek Szobája tud újat mutatni az ország minden részéből érkező tapasztalt szabadulószoba rajongóknak is, így a visszajelzések alapján tovább tudták fejleszteni a feladatokat, minek köszönhetően ez vált a legnépszerűbb programjukká.

 

Akik nem szeretik a bezártságérzetet, de vágynak az izgalmas nyomozásokra, ajánlott kipróbálniuk a Rejtélyek Városa néven futó szabadtéri nyomozós játékokat. Ezek a „city quiz” típusú programok magasabb szintre emeléséből jöttek létre: adott egy térkép, egy feladatsor és egy merénylet, melyet csak a rejtélyes városunk nevezetes helyszíneire ellátogatva lehet megoldani. Minden helyszínen egy újabb fejtörő található. Mintha egy Agatha Christie regénybe cseppentek volna a játékosok; a végére teljesen össze fog állni az elsőre zavarosnak tűnő kép.

 

Gyilkosság a vacsorán és a hotelben

A programok egyik legkülönlegesebbike a Rejtélyes Vacsora Szerepjáték Est, melyben a résztvevők egy, az 1930-as évekbeli maffiatörténetben találják magukat. A háttértörténet szerint Don Giovanni vacsora estet tart a közeli üzlettársainak, barátainak. Miután mindenki megérkezett, kezdetét veszi a játék és a vacsora, majd… valaki holtan esik össze. De miért? Hogyan? Ki tette? Kérdések töltik meg a feszültségtől megfagyott levegőt, melyekre a válaszokat a vacsorázóknak kell kinyomozniuk, illetve a valódi tettesnek elterelnie a gyanút szörnyű tettéről. Mellette mindenkinek megvannak a saját titkai, küldetése.

 

A Szerepjáték Est egy olyan éjszaka, mely során a játékosok kibújhatnak a szürke hétköznapok súlya alól, és valaki más bőrét ölthetik magukra. Minden játékos eljátszik egyet a kitalált karakterekből (maffiavezér, szeszcsempész, háborús veterán); mindenkinek megvannak a titkai, céljai, és feladatai (megtudni valaki más titkát, meggazdagodni, megtalálni egy gyilkost), amiket a saját tudásuk szerint kell megoldaniuk, közben segítve vagy hátráltatva a többi résztvevőt. Olyan, mint egy színház, csak a közönség egyben a szereplők is.

 

2014 elején új családtaggal, a Hotel Krimivel bővült a ház repertoárja. A Hotel Bellevue-ben és a Hotel Grante-ban is nagy sikerrel megrendezett játékban a szállóvendégek rendőrségi tanácsadókat alakítanak, akiknek egy gyilkosságra kell fényt deríteniük a bizonyítékul szolgáló, lakatokkal lezárt bőröndöket feltörve előkerülő terhelő dokumentumokat összegyűjtve. Az új generációs, élő logikai játék ötvözi magában a szabadulószobák logikai feladatait, és a krimi játékok nyomozási élményeit is.

 

Idén nyáron kerül először megrendezésre a Rejtélyes Túra, mely során július 10-13 között a boszniai Piramisok völgyébe látogathatnak el az érdeklődők. A hosszú hétvége programjában szerepel többek között a Balkánon több helyen is elszórtan található titokzatos kőgömbök felkeresése, a piramisok völgyének bejárása – ahol a 220 méteres, erdővel borított építményekről lehet majd sok érdekességet megtudni –, és Mostar városának gyönyörű, a világörökség részének nyilvánított hídjának megtekintése is.

 

És most a kedvezményekről

A Rejtélyek Háza és a Szeretgom együttműködésének köszönhetően Esztergomból és a város környékéről (maximum 10 km.) érkezők hatalmas kedvezménnyel vehetnek részt a ház programjain. Ehhez a cikk megjelenése után egy héten belül kell foglalni időpontot (mely szólhat bármikor máskorra is), és a megjegyzésrovatban feltűntetni a Szeretgom.hu nevet. A játék kezdetekor pedig minimum egy főnek fel kell mutatnia egy környékünkre szóló lakcímkártyát.

 

Az alábbiakban az egyes játékokhoz tartozó kedvezmények és technikai információk olvashatóak:

Rejtélyek Szobája

Időpontfoglalás

Létszámkorlát: 2-6 fő

Időtartam: 69 perc

Árak: 2.500 Ft helyett 1.000 Ft /fő

 

Rejtélyek Városa

Időpontfoglalás

Árak: 1.600 Ft helyett 500 Ft / fő

 

Rejtélyes Vacsora

Időpontfoglalás

Létszámkorlát: 8-16 fő

Dress code: Minden játékos élménye érdekében: korhű öltözékben (ennek hiányában elegáns „modern”).

Időtartam: 2-2,5 óra

Árak, helyszín:

Vaskapu Étteremben (4 fogás): 5.000 Ft/fő HELYETT 3.500 Ft/fő

Szent Adalbert Étteremben (3 fogás): 4.500 Ft/fő HELYETT 3.000 Ft/fő

 

Hotel Krimi

Időpontfoglalás

Időtartam: 120 perc

Igény esetén házhoz/irodához megyünk, kedvező kiszállási díj ellenében. Esztergomban ingyenesen!

FONTOS: elsősorban nagyobb vagy bevállalósabb csoportoknak ajánljuk, mivel a program nehézsége és összetettsége 20 fős csapatépítő programra van optimalizálva

Árak:

6-10 fő: 25.000 Ft helyett 10.000 Ft

11-15 fő: 37.500 Ft helyett 15.000 Ft

16-20 fő: 50.000 Ft helyett 20.000 Ft

 

Rejtélyes Túra

Időpontfoglalás

Részletes programtervet az időpontfoglalás után e-mailben küldünk

A határátlépésekhez személyazonosító igazolvány megfelelő

Időtartam: péntek 20:00-tól hétfő 6:00.

Start és végállomás: Budapest, Felvonulási tér, busz parkoló (Műcsarnok mellett)

Árak:

1 fő: 50.000 Ft helyett 25.890 Ft, Induláskor fizetendő további 10 euró, Privát szoba felár: 5.000 Ft. Fontos, hogy előre legyen jelezve. Induláskor fizetendő.

Tartalmaz: utazás, szállás mostari hostelben, egy reggeli, belépő és idegenvezetés a Nap Piramishoz és az alagútba, két Rejtélyek Városa program (Bp., Mostar)

 

(forrás)