Megnyitották Szentgyörgymező új közösségi terét
Gazdaság
2015. jún. 29.

<p>Június 27-én ünnepélyes keretek között átadták a Szentgyörgymezői Street Workout Fitness Parkot.</p>

Szombattól hivatalosan is birtokukba vehették a fiatalok a szentgyörgymezői létesítményt. A megnyitón Romanek Etelka elmondta: "Az idei költségvetés tervezésekor képviselőtársaimmal együtt számos lehetőséget felvázoltunk a tekintetben, hogy honnan kellene elkezdenünk Esztergom újraépítését. Azt láttuk, és látjuk most is, hogy ezer és ezer heg éktelenkedik ezeréves városunkon, és nagyon sok idő kell ahhoz, hogy ismét a megérdemelt, Szent István városához méltó állapotba kerüljön Esztergom. Sok idő, rengeteg munka és kitartás, és roppant türelem, hiszen ahogy minden esztergomi, legszívesebben mi is azonnal szeretnénk valamennyi területen pótolni a bántó hiányosságokat."

 

 

A polgármester asszony hozzátetette: "S honnan is lehetne elkezdeni egy ilyen nehéz munkát, mint az alapoktól? Hiszen ezen nyugszik majd minden egyéb. S mi más is lehetne egy fejlődő, gyarapodó város legszilárdabb alapja, mint a jövő nemzedéke, a gyermekek és fiatalok, akik remélhetőleg egyszer majd folytatják azt a munkát, amelyet elkezdtünk."

 

Még június elején számolhattunk be róla, hogy 14 játszótér épül, illetve újul meg városszerte, ekkor kezdődött a szentgyörgymezőre tervezett játszópark és street workout pálya építése is. A felújításokról és beruházásokról itt tájékozódhat.

 

(Fotók: Romanek Etelka/Facebook) 

(forrás)