Átadták a Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért Díjakat

Átadták a Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért Díjakat

2015. 06. 29. 10:25

A megyeházán pénteken átadták a Komárom-Esztergom Megye Gazdaságáért Díjakat. Czunyiné dr. Bertalan államtitkár, országgyűlési képviselő megjelenteket köszöntve elmondta, hogy 2004 óta minden évben átadják az elismerésket. A díjat a megyei kereskedelmi és iparkamara alapította, majd később a megyei önkormányzat intézményesítette az elismerést.

Popovics György, a megyei közgyűlés elnöke beszédében kiemelte, hogy az elmúlt évtized során díjakat kapó vállalkozók azóta folyamatosan igazolják, hogy jó döntéseket hozott az önkormányzat és a szakmai zsűri. A különdíjjal kapcsolatban – amelyet a Magyar Termék Nonprofit Kft. kapott – azt hangsúlyozta, hogy még jobban kell támogatni a hazait, a helyit, hiszen ezzel még több munkahely jön létre.

 

A fejlesztési tervek 2012 óta készülnek, amelyek legfontosabb célja, hogy a megyének jutó 25,9 milliárd forint illetve a Tatabányához kerülő 13,7 milliárdos támogatás a lehető leghobb helyekre kerüljön. A következő időszak feladata a projektek előkészítése és azok menedzselése, továbbra is összehangoltan a gazdasági érdekvédelmi szervezetekkel.

 

Csepreghy Nándor fejlesztési kommunikációért felelős államtitkár azt hangsúlyozta, hogy a vállalatoknak meg kell látniuk a különböző lehetőségeket, hogy egyre több szállal kapcsolódhassanak a világpiachoz. Értelmesen kell felhasználnia hazánknak a mintegy 12 ezer milliárd forintos európai uniós támogatást 2020-ig. Az alapelv, hogy a jövőben több pénz jusson a cégeknek, ugyanakkor kevesebbet költsön az állam. Hogy a magyar ötletekből minden területen kiváló, piacképes termékek szülessenek, abban kulcskérdés az innováció. Az erre szán támogatás az előző ciklus 250 milliárd forintjáról 750 milliárdra emelkedik.

 

A díjak átadása után, az ünnepség végén - amelyen részt vett dr. Völner Pál megyei fejlesztésekért felelős miniszteri biztos, dr. Kancz Csaba megyei kormánymegbízott, valamint a gazdasági érdekvédelmi szervezetek vezetői és több polgármester is - Zoltai Dániel, a megyei kereskedelmi és iparkamara titkára mondott pohárköszöntőt.

 

Ők voltak a legjobbak 2014-ben

 

A Komárom-Esztergom megye vállalkozója kitüntető címet a szakmai zsűri javaslata és a megyei közgyűlés döntése alapján Laczó István tatabányai egyéni vállalkozó (vendéglátás) kapta. A megye agrárvállalkoása: Gyermelyi Zrt. A 2014-es év innovációs vállalkozása a tatai Fogaskerékgyár Kft. A megye beruházója kitüntető címet megosztva a komáromi Lászlópack Kft.-nek és a Lábatlani Vasbetonipari Zrt-nek ítélték oda. kapja. Szintén megosztva a megye kis- és középvállalkozása a tatabányai Partner Mérnöki Iroda Kft. és a tokod-ebszőnybányai Mitter és Társa Kft. lett. Új kategória a megye kézművese, elsőként a tatabányai Rabóczky Szolgáltató Kft. érdemelte ki. A megyei közgyűlés – a szakmai zsűri javaslata alapján - különdíjban részesítette a Magyar Termék Nonprofit Kft.-t. Érdekesség, hogy az idén kizárólag magyar tulajdonú cégak kaptak bronzplakettet és elismerő oklevelet.

 

2015. 06. 30. 21:29

Én tisztán látok, de te még a helyes kérdéseket se tudod föltenni, és csodálkozol hogy a helyes választ sem érted meg. Elgondolkodtató

2015. 06. 30. 21:28

Nem ellenálló, túlélő.. Jó ütemben lovat váltó. 

2015. 06. 30. 17:28

Zoltai az ellenálló!? Hát ezen sem röhögni, sem sírni nem tudok.

Lucky! Az a felemlegetett narancsos köd, függetlenül az árNYALAT-tól, nem zavarta meg a józan tisztánlátásodat?

2015. 06. 30. 15:25

Zoltai is egy azok közül akik szembefordultak Meggyessel, Völlner ellenében. Ezért nyilvánvalóan járt neki némi kompenzáció. Az a ti bajotok, hogy egységes narancssárga ködöt láttok, de az árnyalatokat nem veszitek észre, aztán csodálkoztok, hogy a dolgok mégsem úgy alakulnak ahogy azt egymás között elképzeltétek. 

2015. 06. 30. 14:56

Zoltai!? Támasztott. Nem adott, támasztott!

A könyökét a képviselői asztalra, a fejét meg az öklére. Mindez látványilag sem volt akármi, de beszéddel is párosult. Úgy-úgy könyökölve, foghegyről, köpve a szavakat.

Jó volt ez így Esztergomnak 4 évig. Ő kellett, nem más. 

A pártnak is tetszhetett, megyei kamarai titkárként is működik.

Ma már beszédet mond.

Zoltai.

Beszédet mond.

Két beszéd között pedig találkozik a megyei önkormányzat büféjében Steindl-vel. 

Aki már nem vállal politikai szerepet. 

Hajrá Esztergom!

2015. 06. 29. 15:03

..."Zoltai Dániel,a megyei kereskedelmi és ipari kamara titkára"...

"Gratulálok", nem maradt munkanélkül a volt képviselő úr,mit tett le az asztalra 2010-2014-ig Esztergomba?