Feljelentések, milliárdos tartozás: Romanek Etelka romeltakarítást ígér

Feljelentések, milliárdos tartozás: Romanek Etelka romeltakarítást ígér

2015. 06. 18. 10:39

A mai napig kerülnek elő új dokumentumok és ügyek, amelyek jelentős részét képtelenség azonnal megoldani. Olyan peres eljárásokról, követelésekről van szó, amelyeknek a kezdete akár öt, hat, hét évre is visszanyúlik - nyilatkozta a Napi Gazdaságnak a polgármester.

Romanek Etelka a lapnak tett interjújában elmondta, az átvételkor megjelenő pozitív mérleg csupán látszat volt, abból adódott, hogy sok számlát nem fizettek még ki. Naponta érkeztek ügyvédi felszólítások, tövényszéki ítéletek az elmúlt időszakban. Több ügyben felmerült a törvénysértés gyanúja, ezekben megtörténtek a feljelentések is -tette hozzá a városvezető, aki beszélt Esztergom jövőjéről is, mint elmondta, nyáron szakmai gyakorlatra egyetemisták érkeznek a városba, akik javaslatot tesznek majd egyes területek hasznosítására is. Elsődleges cél, hogy a Széchenyi téren újra megjelenjen az élet.

 

A teljes interjú a Napi Gazdaság oldalán érhető el.

2015. 06. 28. 11:18

"Tétényi Évának a tamogatása nem volt meg , mert alpolgármestert sem adott a fidesz frakció.Így kezdték az ellenmunkálkodásukat.Ez kitartott négy évig.Hiába támogatta a lakosság jelentős része."

Na, ebből a kezdeményezésből is világosan látszott, mennyire nem érti Tétényi Éva a politikát. Adva van egy erőszakos, volt polgármester áltak kiválasztott, és vezetett frakció. Tétényi Éva meg ahelyett, hogy a kezdeti hatalmas támogatottságát, a fidesz zavarodottságát, a hivatalvezető teljes elbizonytalanodádát kihasználva kialakít egy ütőképes csapatot a kabinetben, elindítja a vizsgálatokat, megváltozttattja az SZMSZ, ő kimondottan dilettáns-  egészen nagy eufemizmussal élve- javaslattal felkéri a fideszt, hogy adjon alpolgármestert. Ha én fideszes tanácsadó lettem volna, azt javaslom a fidesznek, hogy azonnal fogadják el a javaslatot, és az alpolgármester kinevezése után röviddel függesszék fel a polgármestert különféle ürüggyel. Aztán ezt folyamatosan lehet ismételni a ciklus befejezéséig. Közben népszerű- akormány által erősen támogatottan- intézkedésekkel megfordítom a városlakók rokonszenvét. Mivel a fidesz frakció nem racionális döntést hozott, hanem érzelnit, végül nem jelöltek alpolgármestert.  

És jött a négy éves állóháború.

 

2015. 06. 27. 16:36

Egyetértek!

2015. 06. 27. 16:35

Úgy látom kevesen értik meg azt,hogy egy képviselőtestületi ülést du-án is meglehetne tartani,igaz az már sokaknak minkaidőn túl lenne és túlórát nem fizetnek .

Mert az a sok de.ráérő képviselő megkapja a bérét + még képviselői fizetést is felvesznek,így 8 órás munka kettő jövedelemmel,gratulálok!

2015. 06. 27. 10:58

Tétényi Évának a tamogatása nem volt meg , mert alpolgármestert sem adott a fidesz frakció.Így kezdték az ellenmunkálkodásukat.Ez kitartott négy évig.Hiába támogatta a lakosság jelentős része.

2015. 06. 25. 12:04

Az a vicces ebben a "vitában", hogy éppenhogy van egy önkormányzati képviselő alkalmazottam (konkrétan nemzetiségi önkormányzati tag), hetente maximum ha egyszer jön amúgy az irodába, kéthetente pár napot Bécsben dolgozik, egyébként meg - hasonlóan minden egyéb alkalmazottamhoz - a munkaszerződésében is az van, hogy maga osztja be a munkaidejét, amivel kapcsolatban meg csak annyi a kikötés, hogy  heti 40 óra. És persze bármikor dolgozhat otthonról. Egy másik kolléga 11-re jár be, így a felesége délelőtt tud 4 órás munkát vállalni és egymást váltják a gyerekek felügyeletében - ő hasonlóan hozzám a gyerekek miatt otthoni munkavégzésre nem igazán képes. De minden ilyen dolgot én maximálisan támogatok, a lényeg úgyis az, hogy mindenki kellőképp motivált legyen és az ügyfelek elégedettek legyenek azzal a munkával, amit végzünk, nem az, hogy mindenki bent üljön 9-től 5-ig.

2015. 06. 25. 11:35

Emberileg?

Akinek kötelessége hogy biztosítsa a lehetőséget munkából távolmaradásra, annak be kell tartania a törvényt, a másik oldalon, meg olyanra vállalkozom, amit el is tudok végezni.

 

2015. 06. 25. 6:25

Vannak akiknek nem egy írodai íróasztal és számítógépből áll a munkahelyük,de ezt nem mindenki értheti.

Jogilag minden lepapírozva,emberileg meg kit érdekel?

2015. 06. 24. 12:07

Igazad van,olyanok menjenek akik lefelé taposnak felfelé meg nyalnak.

Nem, olyanok menjenek, akik tisztában vannak a jogaikkal és kötelezettségeikkel. Amit írsz annak ehhez semmi köze.

Nagyon kiváncsi lennék, hogy hogyan tudná a jogaidat képviselni és az érdekeidet érvényesíteni az az ember, aki még a munkahelyén sem mer azzal az - egyébként törvény által garantált - jogával élni, hogy a testületi ülésekre eljárjon.  Nyilván nagy kaliber lenne, egy igazi hős.

Önk. tv.:

32. § (1) Az önkormányzati képviselő a település (fővárosi kerület, megye) egészéért vállalt felelősséggel képviseli a választóinak az érdekeit. Az önkormányzati képviselők jogai és kötelességei azonosak.
(2) Az önkormányzati képviselő:
g) a testületi munkában való részvételhez szükséges időtartam alatt a munkahelyén felmentést élvez a munkavégzés alól. Az emiatt kiesett jövedelmét a képviselő-testület téríti meg, melynek alapján az önkormányzati képviselő társadalombiztosítási ellátásra is jogosult. A képviselő-testület átalányt is megállapíthat;

 

 

2015. 06. 24. 6:26

Igazad van,olyanok menjenek akik lefelé taposnak felfelé meg nyalnak.

2015. 06. 24. 1:19

A képvielőség " nappali" tagozat!   Estire, levelezőre fox-maxira lehetett járni. János egyetértünk!

2015. 06. 23. 13:50

Az ne menjen képviselőnek.

2015. 06. 23. 6:24

Van ak beosztott és nem főnök a munkahelyén ,nem akkor megy be amikor akar mert félti a munkahelyét.

2015. 06. 22. 8:48

Mindenkinek van munkahelye, és megoldja. Ezért kapja a képviselő a tiszteletdíjat, hogy ezzel kompenzálják a munkahelyi kiesést.

A baj az, hogy Tétényinek voltak előterjesztései - amit egyedül Ő fogalmazott- ,  és nem a csapatának, nem a testületnek.

2015. 06. 22. 6:58

Talán nem kellene de.9 órakor tartani a képviselőtestületi üléseket,mert vannak akiknek munkahelyük van.

Anno kérték,hogy legyenek du-án a testületi ülések,nemet mondott rá a polgármester asszony.

2010-2014-ig csupa "rossz" előterjesztése volt Tétényinek,aha.

 

2015. 06. 21. 21:45

"Látjuk,hogy a Fidesz által támogatott Romanek Etelka polgármester asszonynak sokkal könnyebb a dolga,mert a fideszes többségű képviselőtestület minden indítványát megszavazza."

 

Szerintem elsősorban nem a Polgármesterasszony indítványát szavazzák meg. Tisztán látszik az alapos előkészítés, és nem egyedül az ővé az előterjesztés, hanem lényegében a testületé. És általában a testület minden tagja megszavazza. Nincs civakodás.

 

Az feltünő, hogy Stámusz Andrea rendszeresen nincs jelen, de sokat hiányzik Juhász István, is!

2015. 06. 21. 15:49

Nagyon igaz, amit a fideszesek a városban műveltek az olyanra jellemző akik nem szeretik Esztergomot. Szendének igaza van.

2015. 06. 19. 23:35

A virágok szépsége meghozta a békességedet! Legyen virágos Esztergom újra!

2015. 06. 19. 14:10

Nem a téren, végig a Kossuth Lajos utcán.
És nem hiszem, hogy egyéni probléma lenne, reggel 7.30 és 8.00 között a legzsúfoltabb a belváros, előtte is, utána is jóval kisebb fennakadást okoznának. Nem hiszem, hogy olyan nagy dolog lenne ezt megszervezni. Ha meg igen, akkor elfogadom, a virágoknak így is, úgy is örülök.
Ja: és visszakerültek ma a térre a városháza elé a virágpiramisok is :)

2015. 06. 19. 11:59

Neked tényleg ez a legnagyobb problémád, hogy a dolgozó embert ki kell kerülnöd a téren, aki nem tudja hogy te mikor mész arra?

2015. 06. 19. 5:56

Hm... Én mostanában minden reggel kerülgetem a locsolókocsit a reggeli forgalomban, amiről egy ember locsolja a virágokat a kandelláberen. Nem. lehetne egy órával korábban vagy késbőbb öntözni??? Amúgy a téren ott vannak a virágok, egész jó formában, és meglepődve látam, hogy végig a Kis Duna part mellvédjén is - amíg valaki erősre nem issza magát, és beléjük nem köt...