Az élményfürdő üzemeltetője vásárolná meg a Hotel Esztergomot

Az élményfürdő üzemeltetője vásárolná meg a Hotel Esztergomot

2015. 06. 16. 18:07

Az Investor 2005 Kft. venné meg a jelenleg kihasználatlanul álló ingatlant. A várost viszont elővásárlási jog illeti meg, csütörtökön dönthetnek a képviselők az ügyben.

Az Investor Kft. ajánlatott tett a Hotel Esztergomra, 224 millió forintért vásárolnák meg az ingatlant. A várost elővásárlási jog illeti meg, így a hotel tulajdonosa levélben tájékoztatta az önkormányzatot eladási szándékáról. A csütörtöki testületin dönthet a városvezetés, hogy gyakorolja-e elővásárlási jogát, pénzt csoportosítva át az amúgy is szűkös büdzséből.

 

Az Investor 2005 Kft. üzemelteti jelenleg az élményfürdőt, illetve az Aqua Palace Hotel is a cég beruházásában épül. Utóbbinak az önkormányzattal kötött megállapodások szerint december 31-ig kell elkészülni, amennyiben az építés befejezése tovább csúszik, vagy az Investor a jelzett időpontig nem rendelkezik a szükséges használatbavételi engedéllyel, 210 millió forint kötbért köteles fizetni az önkormányzatnak.

 

A Hotel Esztergom jelenleg nem üzemel, legutóbb 2006-ban cserélt gazdát, akkor cirka 286 millió forintért kelt el a szálloda.

Még nincsenek kommentek :(