Óvodák felújítására, járda- és útépítésre pályázik Esztergom
Közélet
2015. jún. 4.

<p><span>Június 1-én rendkívüli ülést tartott a képviselő-testület. Döntöttek: pályázatot nyújtanak be a Belügyminisztériumhoz, hogy támogatást kaphassanak az esztergomi óvodák felújítására, illetve járdák és utak építésére. A Fejlesztési Minisztériumhoz pedig a közösségi közlekedés támogatására adunk be pályázatot.</span></p>

A képviselők első napirendi pontkén döntöttek önkormányzati feladatellátást szolgáló fejlesztésekről szóló pályázat benyújtásáról a Belügyminisztériumhoz. A testület döntése értelmében a Zöld Óvoda felújítására 25 millió forintos önrész mellett ugyanekkora mértékű támogatásra, a Belváros Óvoda tornaszobájának kialakítása esetében pedig 20 millió forintos önrész mellett további 20 millió forintra pályázik Esztergom.

 

Ezen felül járdák és utak felújítására nyújt be pályázatot a város a maximális összeg keretéig, 15 millió forintos önrész biztosítása mellett 15 millió forint pályázati forrás erejéig. A felújítás a Tesco és Aldi közötti járda, a Szentgyörgymezei Óvoda előtti járda, a Bánomi lakótelepen lévő oktatási intézményekhez vezető járdák újjáépítésére terjedne ki, továbbá a Sugár út-Meszéna utca – Ady Endre út közötti útszakasz, és a Terézia út – Ady Endre utca és Erzsébet királyné útja közötti útszakasz újulhatna meg.

 

Második napirendi pontként a képviselő-testület elfogadta az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok beszámolóit, döntöttek arról, hogy az önkormányzat pályázatot készít és nyújt be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium „települési önkormányzatok helyi közösségi közlekedésének támogatására” kiírt felhívására. Szintén döntöttek a képviselők arról, hogy a június 13-án a Széchenyi téren sorra kerülő Egészségnap szervezői részére díjmentesen használatba adják a rendezvény erejéig a Széchenyi tér 16. szám alatti épületet, ahol véradást szerveznek. A képviselők egyhangú döntéssel elfogadták továbbá, hogy a Művelődési Ház NKft felügyelő bizottságának ügyrendjét és ülésezési rendjét.

 

Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal

(forrás)