Parkolási rend változás a Vaszary Kolos Kórházban
Egészségügy
2015. máj. 22.

<p><span>2015. június 1-től a Vaszary Kolos Kórház parkolási rendjében változások történnek. </span></p>

 Ennek fő elemei:

- A Kórház mindkét bejárata a nap 24 órájában üzemelni fog.
A Babits utcai behajtó kizárólag üzemi bejáratként fog működni.
- Térítésköteles parkolás és mozgássérültek behajtása a Petőfi Sándor utcai portán keresztül lesz lehetséges. 
- Mozgássérült betegek esetében, ha ki- vagy behajtáskor nem tartózkodnak a személygépkocsiban, a Kórház 60 percet biztosít díjmentesen a parkolásra. Fontos, hogy a mozgássérült igazolvány minden esetben a személygépkocsiban legyen. 
- Amennyiben a Kórházba személygépkocsival érkező beteg több napos ellátásra szorul és emiatt parkolni kényszerül, erre az időtartamra csak az 1 napi maximális parkolási díjat köteles megfizetni. Kezelésének igazolására az adott Osztályról kapott dokumentáció szolgál. 
- Több napos kórházi parkolás esetén, ha a parkolást igénybe vevő nem rendelkezik bent fekvését igazoló kórházi dokumentációval, maximális parkolási díj nincs, az óránkénti térítési díj érvényes. 
- Szabálytalanul parkoló személygépkocsira figyelmeztetést helyezünk el, a szabálytalan parkolást dokumentáljuk. 3 szabálytalan parkolás az adott személygépkocsi kórházi területről történő kitiltását vonja maga után. Speciális esetekben az Intézmény az autót elszállíttathatja, melynek költségét a gépjármű tulajdonosának kell megtéríteni. 

A Kórház továbbra is biztosítja a 20 perc ingyenes parkolást. 
Az Intézmény területén a KRESZ szabályai érvényesek. Kérjük a kihelyezett táblák utasításait maximálisan figyelembe venni! Mivel jelenleg nincs lehetőségünk a gyalogos és gépjárműforgalom elkülönítésére, fokozott óvatossággal közlekedjünk! 

A parkolási szabályzat a Kórház honlapján néhány napon belül elérhető lesz (www.vaszary.hu). 


A Kórházvezetés

(forrás)