Cél a 2016-os világbajnokság!
Sport
2015. máj. 21.

<p>A tőrvívók jövő évi európa- és világbajnokságának az első válogatóversenyre Esztergomban került sor az elmúlt hét végén. A rendezés jogát a Szent György Vívó Egyesület kapta meg, elismerve ezzel az esztergomiak eddigi munkáját a sportágban.</p>
<p> </p>

A rendezők több rendhagyó ötlettel igyekeztek különlegessé tenni a versenyt, hogy az mindenki számára emlékezetes legyen. Ezért nem csak a döntő résztvevői, hanem minden induló díszes oklevelet kapott.

 

A vasárnapi versenyre 64 versenyző jött el, köztük világversenyek helyezettjei. A selejtezők a Vitéz János Gyakorló Iskola tornatermében folytak, majd a legjobb 4 fiú és 4 leány versenyző a döntőket levívni a Vármúzeum lovagtermébe költözött. Ez is rendhagyó módon történt, mert a vívókat és az érdeklődőket kisvasút szállította fel a várhoz.

 

A lovagterem méltó helyszín egy ilyen eseményhez. A különleges atmoszféra, a történelmi falak nagyszerű hangulatot varázsoltak a legjobb fiatal vívók küzdelméhez. Ennek megfelelően színvonalas küzdelem után a fiúknál is és a lányoknál is a Törekvés versenyzői győztek. Eredmények:

 

Fiú tőr:

1. Bényei Erik (Törekvés),

2. Beke Vince (Törekvés),

3. Wolf Ádám (ZVE) és Nedeljkovic Mateja (UTE).

 

Leány tőr:

1. Hajas Nóra (Törekvés),

2. Nagy Anasztázia (UTE),

3. Pölcz Anna (MTK) és Pénzes Eszter (MTK)

 

Különdíjat kaptak a legjobb helyen végző esztergomi vívók is. Ezt a fiúknál Fodor Ádám, a lányoknál Balázs Borbála nyerte el.

 

Gratulálunk a győzteseknek és szurkolunk, hogy a jövő évi világversenyeken minél jobb eredményeket érjenek el!

(forrás)