Énekesek a norvég fjordok kapujából - hangversenyek a bazilikában
Kultúra
2015. máj. 15.

<p>Norvég kórusok érkeznek városunkba a jövő héten, hogy hangversenyt prezentáljanak az esztergomi nagyérdeműnek a bazilikában. Vasárnap pedig Dorogon vesznek részt a 41. Nemzetközi Kórustalálkozón.</p>

A táti Musik-Land Utazási Iroda szervezésében május 22-én, pénteken érkezik hazánkba Asbjørn Gald egyesületi elnök vezetésével, a nyári síparadicsomáról is híres Stryn település vegyes kórusa.

 

Másnap, május 23-án, szombaton pedig egy újabb norvég kórus érkezik, Svanhild Andersen egyesületi elnök asszony vezetésével, a norvég fjordok kapujának is nevezett Bergen város északi részének kamara kórusa.

 

 

Az 1985-ben alapított Bergen Nord Kammerkor tagjai Bjørn Berentsen zenei igazgató vezénylésével május 24-én, vasárnap 13 órai kezdettel az esztergomi bazilikában fognak énekelni, a Stryn Blandakor tagjai Henny Koppenkarnagynő vezénylésével pedig 14 óra 30 perces kezdettel ugyanitt adnak koncertet.

 

A norvég  dalosok még aznap Dorogra látogatnak, ahol részt vesznek a József Attila Művelődési Házban 17 órai kezdettel megrendezésre kerülő 41. Nemzetközi Kórustalálkozón. A nagyszabású rendezvényen rajtuk kívül egy párkányi, esztergomi, csolnoki és dorogi kórus  tagjai mutatják be műsorukat. A hangversenyek és a kórustalálkozó színvonalas szórakozási lehetőséget ígérnek a kóruszenét kedvelők egyre nagyobb táborának. A Musik-Land Utazási Iroda valamennyi rendezvényére, így ezekre is, a belépés díjtalan.

 

Négynapos programjuk során a norvég vendégek megismerkednek Budapest és Esztergom nevezetességeivel. Természetesen ellátogatnak a pusztára is.

(forrás)