Szentgyörgymező sikere - Díjat ért a Méz napi plakát
Kultúra
2015. máj. 14.

<p>A Magyar Népművelők idén is megtartották éves vándorgyűlésüket, az előadások után kiosztották a versenyeiken indulóknak a díjakat és a jutalmakat. Az Olvasókör plakátja második helyezést ért el Az Év kulturális plakátja kiíráson.</p>

Harmincegyedik alkalommal jöttek össze Magyarország népművelői, hogy háromnapos vándorgyűlés keretében ünnepeljék a szakmát Nagykanizsán. Május 13-án egy Nagykanizsát bemutató archív zenés fotókörkép vetítésével vette kezdetét a gyűlés. A szakmai és a helyi társadalmak kulturális lehetőségeit veséző plenáris előadások után vette kezdetét a díjátadó ünnepség. A Szentgyörgymezői Olvasókör Az év kulturális plakátja című kiíráson a második helyezést zsebelte be a 2014-es Méz napjára készített plakáttal.

 

A Magyar Népművelők Egyesülete országos szakmai egyesület. Tevékenységét 30 éve (1979. óta) végzi. Képviseli a kultúraközvetítésben dolgozó művelődésszervező munkatársakat, az intézmények érdekeit, véleményt nyilvánít szakmapolitikai kérdésekben. Meghatározó szerepe van a szakmai közélet alakításában. Rendszeresen szervez szakmai programokat, melyek az ország egész területén dolgozó munkatársakat érintik. Évente megszervezi a népművelők országos vándorgyűlését, amely a szakma legreprezentatívabb rendezvénye.

(forrás)