Hétfőtől újra jár busz Párkány és Rózsahegy között
Gazdaság
2015. máj. 8.

<p>Jó hír az Ipolyságba munkába igyekvőknek: május 11-től beindulnak a járatok a két település között - írja az Új Szó. Így újra közvetlen járat köti össze az északi és déli régiókat.</p>

A Párkány és Alsókubin közötti járatok április elsejétől nem járnak, ezzel megszűnt az összeköttetés az északi és déli szlovák régiók között. Május 11-től azonban újra beindul a közlekedés, egészen Rózsahegyig utazhatunk majd Párkányból közvetlen járatokon. Ez főleg az Ipolyságba ingázóknak jó hír. Korábban azzal az indokkal szüntették meg a Párkányt Alsókubinnal összekötő járatot, hogy kevesen vették igénybe.

 

A most induló autóbusz a megszokott időben nemcsak munkanapokon, hanem a hét minden napján közlekedni fog” – tájékoztatta az Új Szót Jozef Bitala, a busztársaság ügyvezetője. Az autóbusz Párkányból 5 óra 40 perckor indul és fél 11-re ér Rózsahegyre. Rózsahegyről 13.20-kor indul Párkányba, ahová 18 órára érkezik meg. A társaság május 11-től a Párkány–Ipolyság vonalon azonos időben közlekedő helyközi járatát megszünteti.

 

Teljes cikk az Új Szó online felületén érhető el.

(forrás)