Mentőhelikopter landolt a főtéren - videó

Mentőhelikopter landolt a főtéren - videó

2015.05.08. 14:27

Információink szerint egy idős ember lett rosszul a Pöttyös téren, a mentősök a helikopterhez szállították az illetőt.

 

A helikopter 13:15-kor szállt le és 13:55-kor szállt fel, a két időpont közötti szakaszban feltehetőleg a beteg állapotát stabilizálták a mentősök.

 

 A mentőhelikopter le- és felszállását és a helyszín biztosítását a rendőrség mellett a közterület-felügyelet emberei is segítették.

 

 

2015.05.12. 17:37

Rögtön azzal kezdem: tényleg köszönet mindenkinek, hogy megmentettek egy embert!!!!!

Erről a dologról már volt egy eszmecsere, mikor is a körforgalom közepén szállt le a mentőhelikopter. Lehet hogy rosszul tudom, De információim szerint Pápáról száll fel a helikopter, és KB húsz perces repülés után ér ide. Namost ha húszperc idő van a mentőnek egy FIX, normális helyre vinni a beteget, amit a helikopter vezetője is tud, nem kellene értékes perceket azzal tölteni, hogy hová is tudna leszállni. Az emlékezetes eset, midőn a Bástyaparkolónál próbálkoztak, ahol nem az autók miatt nem tudtak leszállni, hanem a zúzott köveket húzta fel a légáramlat. Változatlanul nem értem, miért nincsenek kijelölt fix pontok, ahová irányítani lehetne e helikopter pilótáját, és nem lenne fejetlenségnek tűnö vacillálás. Persze én elfogadok mindennemű felvilágosítást, ami megértetné velem a fentebb említetteket.

2015.05.11. 18:01

Van még pár infó a történeti hűség kedvéért:

A beteg a Kis-Duna Patikában lett rosszul, illetve már otthon is, ahonnan - talán gyógyszerért, ki tudja, de szerencséjére - lement a patikába. Ott összeesett, a szíve és a légzése leállt. A patika dolgozói azonnal intézkedtek és megkezdték az újraélesztést, hívták a mentőt.

A mentőhelikopter a Pöttyös térre szeretett volna leszállni, de - nahát - tele volt autóval, holott tilos ott megállni tudtommal még mindig. Egy ideig eltakarodtak az ingyenparkolók onnan, mert be voltak fenyítve, de ez most egy ideje megint nem jellemző, pedig egész tűrhető tér lehetne. ...és mondjuk le tudna szállni egy mentőhelikopter. (Gondoljon mindenki bele, hogy a belvárosban úgy egyébként hol lehet letenni egy helikoptert?)

A mentősök szerint a patika dolgozói mindent jól csináltak, a beteg így élhette túl az esetet. Ha otthon marad, talán már nem él...

Úgyhogy ezúton foglaltassék aranyba higgadt és szakszerű hozzáállásuk! Ugyanez illeti a mentősöket, rendőröket, polgárőröket, mert úgy hallottam, hogy ez egy sokszereplős mentés volt a körülmények miatt.

2015.05.09. 8:22

Rosszul fogalmaztam, elnézést!

3X küldtem el hozzászólásom, ami nem jelent meg.

 

2015.05.08. 19:19

3X szóltam hozzá, mind3X eltünt a hozzászólásom!

Azon felül, hogy sikeres felépülést kívánok az idős betegnek, nem ismétlem magam.

A "mentősök"  leszálltak egy szoborral, kandelláberrel, szökőkúttal, bódé-pavilopnnal teletűzdelt Széchenyi téren, hogy megmentsek egy emberi életetet.

Tessék elgondolkodni! Most van az adóbevallás 2.határideje! Akiért már jött "ninós" autó, támogassa 1 %-val a mentősöket!!!