Rendkívüli testületi percről percre
Közélet
2015. máj. 5.

<p>Az ülést rögtön az elején megszakították, Romanek Etelkának katasztrófahelyzet miatt a Dédai tóhoz kellett sietnie. Bánhidy László vette át az irányítást.</p>

14:56: Helyi termelők és árusítók élvezzenek előnyt a helyek kiosztásánál. Módosítják a piac házirendjét. Elfogadják. 10 igen. Vége a nyílt ülésnek. 5 perc szünet, köszönjük a figyelmet!

14:52: Területalapú támogatásról döntöttek. 10. pont: Moriani Consulting Kft. területbérleti kérelme a Kossuth híd lábánál kívánnak mobileszközökből szabadidőparkot létrehozni, 2018-ig bérelnék. A bizottságok álláspontja: város magának akarja a területet, nem akarják bérbe adni a Morianinak. Nem érkezik módosító. Nem adják bérbe.

 

Ezt a tervet akarta megvalósítani a Moriani Kft.

 

14:37: Via Bona Nonprofi Kft. területhasználati kérelme „Utcáról a munka világába” nevű hajléktalanfoglalkoztatási program megvalósítására. Alberti Péter: közvetett érintettségemet jelentem be, tartózkodom az ügyben. Elfogadják.

14:33: KNYKK (régi Vértes Volán) kérelme, töltőállomásért cserében 4 buszmegállót korszerűsítenek majd a közeljövőben.

"A KNYKK Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (volt Vértes Volán Zrt. és az Alba Volán Zrt. jogutódja, továbbiakban KNYKK Zrt.) szóbeli megállapodás alapján használja az önkormányzat tulajdonában lévő, esztergomi 19107 helyrajzi számú, természetben Terézia úton található konténeres üzemanyagkúthoz szükséges területet (körülbelül 700 m²).

A vállalat átalakulását követő hatósági ügyintézéshez szüksége van a KNYKK Zrt-nek a terület használatáról szóló szerződésre, melyet ingyenesen kíván megkötni az Önkormányzattal."

14:31: Újabb pontot szavaznak meg, Ságvári telepen értékesítettek ingatlant.

14:29: I-PRO Hungary Kft. területvásárlási kérelme Kertvárosban a körforgalomnál. Módosító indítvány érkezik: 3600 forint négyzetméter árról 4500 forintra emelnék az árat. Így fogadják el.

14:24: Azért folytatódik az ülés. Sobieski emlékúthoz csatlakozunk; mind gazdasági, mind turisztika szempontból fontos lehet a városnak. Nemzetközi együtműködésben pályázhatunk majd uniós pénzekre. Következő pont: a nyári gyermekétkeztetéshez állami támogatást vennének igénybe. Elfogadják.

14:19: Dédai tónál átszakadt a gát. Romanek Etelka a helyszínre sietett, vele Sasvári Viktor. Ötre nőtt a hiányzók száma. Bánhidy László vezeti tovább az ülést a polgármesteri székből, mihelyst kikapcsolja Bánhidy László, mint alpolgármester mikrofonját.

14:16: Megszakítják az ülést! Katasztrófahelyzet miatt Romanek Etelkának helyszínre kell menni. 3 perc szünet.

14:15: Integrált Településfejlesztési Stratégia kivitelezése még folyamatban és a 3. számú hitelezői csoporttal még folyik a tárgyalás - Esztergom gazdasági programjához lényegesen hozzájárulhatnak, befolyásolhatják. Ezét ezt ma nem tárgyalják.

14:10: Szép délutánt mindenkinek! 3 hiányzó: Vigh László, Juhász István és Sztojka Lajos.

14:00-kor kezdünk, egyenesen a városháza nagyterméből.

Elöljáróban:

Napirendi pontok

(forrás)