Esztergomié lett az év háziorvosa díj!
Kultúra
2015. ápr. 23.

<p><span>Dr. Üveges Szilvia esztergomi háziorvos vehette át az "Év praxisa a Kárpát-medencében" díjat.</span></p>

Zombor Gábor egészségügyi államtitkár és Balogh Sándor, a zsűri elnöke átadták "Az év praxisa a Kárpát-medencében" díjait a magyarországi és a határon túli háziorvosoknak és munkatársaiknak az Emberi Erőforrások Minisztériuma Arany János utcai épületében.

 

A közlemény szerint 192 háziorvosra adtak le ajánlást Magyarországról és a határon túlról, és mintegy 175 ezren szavaztak a jelöltekre. A magyarországi első helyezett Üveges Szilvia esztergomi háziorvos lett, őt Honos Anasztázia tabi Gergelyfi Vilma tési doktor követte. A határon túliak közül a legtöbb szavazatot Tamás Mária csíkszentmártoni háziorvos kapta, a második Vackó László munkácsi, a harmadik pedig Száva Katalin marosvásárhelyi jelölt lett - áll a közleményben. Zombor Gábor egészségügyi államtitkár a díjátadó előtt az M1 aktuális csatorna kérdésére azt mondta: objektív feltételei is vannak, hogy egy háziorvos elnyerhesse a címet, mégis az orvos-beteg kapcsolat a legfontosabb, ha egy orvossal elégedettek a körzetében, akkor szavaznak rá. A jó orvos-beteg kapcsolat az egészségügyben és a mindennapi életben is fontos - tette hozzá.

 

Dr. Üveges Szilvia 1979. április 10-én született Esztergomban. Az általános iskolát a Somogyi Béla Iskolában végezte, majd a Dobó Katalin Gimnáziumban folytatta tanulmányait. 1997-ben sikeres felvételi vizsgát tett a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvosi Karára (PTE ÁOK).  Már 1999-től tudományos diákköri munkát végzett, 2002-ben publikációja jelent meg egy elismert szaklapban. Diplomáját 2003-ban szerezte summa cum laude minősítéssel.

 

2008-ban belgyógyászat szakorvosi, 2011-ben pedig háziorvosi szakorvosi vizsgát tett, mindkettőt kiváló minősítéssel. 2003-2005 között a PTE ÁOK I.sz. Belgyógyászati Klinikán kezdte meg praxisát, majd 2005-2011 között a  Fővárosi Szent János Kórház II.sz. Belgyógyászati Diabetológia-Endokrín Osztályán. Emellett Diabetológiai és Pajzsmirigy szakrendelést is folytatott. 2011 júniusától  háziorvosi feladatot lát el Annavölgy-Esztergom praxisban.

 

 

Forrás: MTI/Szeretgom

(forrás)